VivanDivan

VivanDivan

fredag 15 juni 2012

Kvällens middag och ett smarrigt tips

Halloj! Det här blir en supersnabbis för jag tänker krypa till kojs nu och kurera mig lite. Superont i halsen och dessutom både huvudvärk och magvärk. Triss i ont…buhu buhu….

Men först måste jag visa kvällens middagstips. Vi hade tänkt äta räkor men glömt lägga fram räkorna och dessutom när jag inte känner mig 100 kändes det mer motiverat att spara dem tills imorgon .Så vad snor man ihop då när orken tryter och barnen är vrålhungriga? Jo varma mackor förstås. Brukar göra en variant med bacon- och svampstuvning och kokt ägg men vi orkade inte koka ägg idag så det blev bara bacon-och kantarellstuvning.

Stuvning tänker jag inte lägga ut recept på för det kan ni väl alla redan. Kantareller och bacon är innehållet i min

DSC_0127

Istället för vanligt rostbröd har jag Lantbröd med havssalt. Sååå himla gott, även att rosta

DSC_0128

Lite smör i botten och så en klick stuvning. Gör man med ägg (vilket för övrigt min farmor kallade ägg á la Bechy) lägger man ett helt skalat ägg under stuvningen så det liksom blir en bulle på mitten. Gärna lite löskokt ägg.

DSC_0129

Idag lyxade jag till det lite extra också med en skiva ädelost på mina ´mackor. Ingen av de andra gillar det…

DSC_0130

På med riven ost eller ostskivor om man är lite lat och inte orkar riva Smile Svisch in i ugnen ca 10 min eller tills  osten smält och de fått färg. Servera med lite grönsaker och voila. En middag på ca en kvart…

DSC_0131

Så till dagens smarriga tips. Gillar ni som jag att dippa chips? Jag brukar köpa de där färdiga dip-sås-kryddorna som man blandar med gräddfil ni vet. Meeeen, här kommer tipset. Byt ut gräddfilen mot yoghurt. Blir liksom mycket syrligare och fräschare. Mums mums…

DSC_0126

Det var allt för idag. Kom ju på att jag skulle berätta om Tradera-solskenshistorien också men det får ni ge er till tåls med till imorgon för nu blir det sängen. Kanske orkar jag kolla på fotbollen men det känns ju rätt meningslöst då Sverige förlora första och nu måste vinna både mot England ikväll och sen Frankrike. Hur stor sannorlikhet????

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

1 kommentar:

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar