VivanDivan

VivanDivan

onsdag 27 juni 2012

Klädmärkesgrupper–vilken typ är Du?

God morgon mina vänner! Har ni sovit gott? Idag lyser solen över byn i a f och man får hopp om att det fortfarande kan bli lite sommar. Nästa vecka så…:)

Igår kväll låg jag och funderade på såna där oerhört viktiga saker som jag gör ibland ;-) Igår var ämnet olika klädmärken och vad det är som gör att de liksom hamnar i samma grupp? Jag ska förklara…

Jo, t ex så gillar ju många som gillar Odd Molly även ChillNorway. Egentligen tycker jag det är två helt olika märken och två relativt olika stilar men ändå hänger de liksom ihop. Lägg på Hunky Dory som definitivt inte är lika nån av de två förstnämnda men samtidigt är det också med i den gruppen av märken.

En annan “grupp” är de där märkena som började med jeans men sen gick över till annat också. Pratar om G-star, Levi’s, Diesel…De hamnar för mig också i en grupp.

En tredje grupp är som jag säger kedjegruppen. Gina T, H&M, KappAhl, Lindex, Vero Moda. Det är också en grupp men också lite olika stilar.

Jag tror att media, butikerna och även faktiskt t ex bloggar har stooor påverkan på vad som är inne inom just en grupp. Man fastnar ju ofta för en viss typ av bloggar och följer dessa och om nån hittar nåt nytt märke som kanske egentligen inte liknar kläderna bloggaren brukar ha men som är supersnyggt så sprids det som pesten hos alla andra. Ta t ex Please-jeansen. Hade nån sagt Please-jeans till mig för ett år sen hade jag inte vetat vad de talade om. Men så började de ploppa upp lite här och var i bloggarna och vips, vilken trend. Alla har dem ju nu…

Så klädmärken som sponsrar storbloggarna är ju hur smarta som helst. Vilken genomslagskraft det verkar ha. Och så vi andra som är så dumma att vi bara hänger på ha ha :)

Men så finns det ju också schizo-personer som undertecknad t ex som inte kan placera sig riktigt i nån av grupperna utan gillar mycket av mycket och då blir det lite skumma blandningar ibland här när jag experimenterar…

Dagens är en blandning mellan mina grupp 1, grupp 2 och grupp 3. Klänning Odd Molly Ceremony s/s dress strlk 1, jeansleggins Pieces och skor Diesel.

P1230582P1230583P1230584P1230585P1230586P1230588P1230591P1230593P1230594

Och en sak till mina vänner. Exemplen ovan är bara exempel och inga klassningar eller värderingar för vad som är bättre eller sämre. Jag är själv allätare när det gäller kläder men oerhört påverkbar av influenser från andra :)

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

11 kommentarer:

  1. Finaste Vivvi: Du har så rätt så, har också insett precis det du skriver om. Har dock inte testat Please-jeansen mest för att jag inte testa dessa LIVE och vet inte om jag skulle gilla dem. Du är så otroligt snygg i din vackra outfit idag och just olika "udda" kombossar är de som skapar bäst och snyggaste mixar tycker jag.
    KRAM!!

    SvaraRadera
  2. Jag blandar för det mesta.....har sålt en del Odd Molly och höstens prefall har hittills inte lockat mig alls....
    Däremot ChillNorways nyheter....
    Ceremony dress är så underbar i denna färg...
    Kram Titti

    SvaraRadera
  3. Jag tillhör väl isf Schizo-gruppen :) Älskar Odd Molly, Hunkydory och Nolita, Ra- Re och Please m.m. Skulle önska att jag fastnade för några av de billigare kedjorna då det skulle passa min plånbok bättre :) Och visst blir man påverkad och inspirerad av bloggar och annat. Som du säger Pleasejeansen :) Sådana skulle absolut inte jag ha och nu har jag tre par och skulle inte säga nej till fler, så är det underbara också måste jag säga till mitt försvar.

    Tycker det är snyggt att blanda stilar. Det händer att det blir allMolly men ofta känner jag mig lite utklädd då.

    Din dagens är ju ett utmärkt exempel på det (att blanda allstå :)). Skitsnygg!
    Kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltså skulle det vara :) Och så glömde jag säga att jag inte fastnat för Chill Norway av ngn anledning, däremot By Timo. Hehe.. Många fina märken finns det :)) Kram

      Radera
  4. Intressanta funderingar! Jag har också funderat över detta, mest för att jag faktiskt inte fallit för en del andra märken som varit poppis runt om på bloggarna. Och funderat över varför jag inte fallit för dem! T ex har ChillNorway inte intresserat mig alls. Däremot har jag nog ändrat stil en del inom t ex klädmärket Odd Molly, från mer ryschigt för några år sen till mer "rena" plagg nu. Tror många OM-diggare gjort den resan. Jag har hela tiden blandat friskt bland märkena på nederdelen faktiskt, så när det gäller byxor och leggeings kan det bli nästan vad som helst som jag gillar. Överdelar blir faktiskt mest OM, kanske för att jag har så jäkla många att jag egentligen inte behöver köpa fler plagg resten av livet (lite pinsamt!)
    Kram

    SvaraRadera
  5. Jag blev lite lätt förvånad när Please jeansen började dyka upp överallt i bloggvärlden. Jag köpte ett par för drygt ett år sen, fanns på väldigt få webbshopar då. De passade tyvärr inte så de lämnades tillbaka. Jag själv reagerar lite negativt när "ALLA" plötsligt ska ha samma sak, det blir lite skrattretande nästan. Men det är ju inte "alla" egentligen, man kan konstatera att verkligheten ju är så mycket större...
    kram Milla

    SvaraRadera
  6. Haha, du är för rolig du :) Härligt att jag inte är ensam om smågalna funderingar. Jag får nog säga att jag är lite schizo jag med, med dragningar åt att vara "periodare". Ibland bär jag bara OM, ibland bara Hunky Dory, ibland vill jag se mer söt ut och ibland mer tuff. Ibland får jag mig ett ryck och säljer av halva garderoben för att jag tröttnat och sedan spenderat jag nästkommande period med att leta efter plaggen jag sålt av för att jag ångrat mig :) Så knäpp är jag. Så jag kanske faller in under en kategori som bör kallas för velpotta :) Kram Sofie

    SvaraRadera
  7. Roliga funderingar:) Själv är jag ganska tråkig och har inte alls många kategorier hemma hos mig. Här har et begåtts många misstag när det gäller att hoppa på hypade märken:) Jag har kvar ett av alla mina ChillN och HD plagg nu. Tur man lär av sina misstag, och jag borde nog brädda mig lite.
    Kram

    SvaraRadera
  8. Hej! Det ligger mycket i det du säger. Själv hade jag ingen koll alls på några av märkena innan jag av en ren slump började läsa din och Odd Molly Holics bloggar. Hade inte ens läst bloggar innan dess. Jag blev helt galet frälst i OM, ganska beroende faktiskt. Det ena gav det andra och jag är nu helt insnöad på OM, By TiMo, Cream, Ester Eleonora. Från att ha varit relativt ointresserad av kläder har jag nu en helt annan klädstil och håller mig mycket till dessa märken. Utom nedtill där lite vad som helst får duga. Tänk vad två bloggar kan göra. Jag fick en riktig kick som människa med ny stil men ganska mycket fattigare, men man lever bara en gång :-)
    /C

    SvaraRadera
  9. Lite påverkbar är jag nog. Jag har köpt fler Odd Mollyplagg efter att ha börjat läsa bloggar, fast fortfarande är det få som jag gillar. På andra är de dock hur snygga som helst själv gillar jag fortfarande bäst G-star, Hunkydory och Chill Norway plagg.
    Skorna är supersnygga.
    Kram/
    Berit

    SvaraRadera
  10. Vilket roligt inlägg, huvudet på spiken liksom :)
    Jag är absolut en allätare så jag får nog matcha in mej i kedjeledet helt enkelt... !

    ha en fin fin helg PIllan

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar