VivanDivan

VivanDivan

söndag 23 september 2012

Hinner jag måla vardagsrumsgolvet vitt?

God kväll alla rara! Idag har vi varit så effektiva att jag nästan sväller över av stolthet. Har fått massa gjort ute på gården och nu börjar det verkligen kännas att vi snart flyttar in. Jag har storstädat hela övervåningen och tvättat alla fönster och städat bort alla spår av måerigrejer och annat junk som lätt blir på en “byggarbetsplats”. Så nu är det färdigt för inflyttning där i a f. På undervåningen har jag städat bort allt slip-och sågdamm som fanns precis överallt så i veckan som kommer får karlarna (läs T, svåger och pappa + elektriker och rörmokare) vackert såga ute. Är nog lite lister som behöver sågas till och ett golv som ska in i en garderob i köket där vi tänkte göra skafferi. Alla gamla kvarvarande möbler är nu gone och huset börjar se ut som det ska bo nån här snart…

Men så var det ju det här med vardagsrummet. Vi har ju inte börjat där för vi var tvungna att prioritera så där lär vi ha igenbommat några veckor medans vi tapetserar och målar och det ska bli vita tapeter i både matsal, vardagsrum och det angränsande lilla rummet där vi ska ha barnrum/TV-rum. Golven är gamla lackade trägolv med vissa ljusare partier där det legat mattor. Vi hade tänkt ha dem som de är men så idag fick jag bara för mig att nej, de ska baske mig bli vita de också. Vi har ju målat i vårt sovrum och i hallen och det blev så himla fint så jag fick mersmak. Hmmm, undrar om man hinner tills på lördag? :-)

Såhär ser det i a f ut just nu i lite olika vinklar. Vissa grejer som vi inte riktigt vet vad vi ska göra med står för tillfället kvar…

IMG_2041

Köket är inte riktigt klart och det är de grejerna man ser i den blivande matsalen…

IMG_2042

Hörnskåpet ska vi nog ha i köket och den fina gamla stolen ska få ett nytt överdrag och parkeras nånstans…vart får vi se..

IMG_2043

Köpt lite nya blommor då då…:-) Dörren leder in till lilla TV-rummet…

IMG_2044

I matsalen ska dörren som var där förut in till stora Es rum sättas igen ordentligt. På andra sidan är det redan klart…

IMG_2045

TV-rummet. Den gamla kistan kommer få tjäna som soffbord lite senare…Riktiga retro-tapeter vare här….

IMG_2046

Kolla nu in golvet. Skulle det inte vara snyggt blankvitt?

IMG_2047

Mmmm, så får det nog bli :)

Nu ska jag kika på Beck. För omväxlings skull en film jag inte sett förut…

Ha en bra kväll bloggisar

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

3 kommentarer:

  1. Vad fint det kommer att bli. Jag som älskar vitt säger att ja, måla på:)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Ni har verkligen kommit ett stort skull framåt. Inte konstigt att du känner dig sliten som ni jobbar :o)
    Kram

    SvaraRadera
  3. Nej, nej måla inte golven vita, de är så fina som de är . Var rädd om dessa fina trägolv. Målar du dem vita är det kört sen, då får du aldrig tillbaka original skicket.

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar