VivanDivan

VivanDivan

onsdag 26 juni 2013

Semesterplaner i stöpet

God morgon vänner! Idag är det ett riktigt ruskväder ute. Spöregn och jag har t o m fått tända lamporna inne för det är så mörkt. Usch, fast det gör ju inte så mycket när man ska åka till jobbet. Det börjar dock bli lite urtunnat med folk på jobbet nu då många redan gått på semester och nästa vecka lär det väl bli nästan helt tomt antar jag. Lite ensamt men man får å andra sidan mycket gjort då man får jobba ifred :)

Men nu börjar ändå nedräkningen till semester känns det som. Jobbar den här veckan och nästa men sen så väntar fem långa härliga veckor. Lite trist dock då det kört ihop sig för mannen min på jobbet och han kan inte ta någon semester alls. Han är egenföretagare och de har som allra mest nu under sommaren så han brukar inte ha så många veckor men iår körde det ihop sig totalt med anställda som brutit armen eller slutat så våra semesterplaner har gått lite i stöpet här. Han har lovat att ta ut en långhelg i a f så vi ska åka ner till Norrköping och Kolmården i slutet av juli och ev Vimmerby och Astrid Lindgrens värld också. Men förrutom det får jag och barnen roa oss bäst vi kan. Blir nog en vecka i sommarstugan med mamma och pappa men sen  får det bli utflykter. Usch, vad trist det känns. Förra året blev det inte heller någon riktig semester för vi höll på att rusta för fullt inför flytten och iår blir det inte heller nån längre borta-vistelse. Men vi gör det bästa av situationen och jag tror det går att hitta på roliga saker med de små så de känner att de får ett skoj sommarlov i a f. Kanske åka iväg och tälta, besöka nån djurpark, en Stockholmstripp mm så vi ska nog kunna roa oss. Och är det fint väder brukar de vara nöjda med en tripp till stranden….

Har ni några semesterplaner då? Blir det utlandet eller föredrar ni den svenska sommaren? Finns det fler än vi som inte åker iväg på nån längre semesterresa? Berätta gärna, vore kul att höra :)

Dagens idag blev gammal kjol Acne, tisha By Marlene Birger, kofta G-star och skor Nilson.

DSC_0155 (2)DSC_0156 (2)DSC_0157 (2)DSC_0161 (2)DSC_0162 (2)DSC_0163 (2)DSC_0159 (2)

Woop woop hörrni och ut i regnet. Ha en finfin dag

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

7 kommentarer:

  1. Usch vad tråkigt, men så är det ibland. Blir inte nån långsemester här heller i år. Sonen spelar fotboll så det är Gothia för oss i år. En vecka i Göteborg är ju inte helt fel iofs. Dagen efter vi kommer hem så drar sonen till Bosnien 3v med sin farmor. Då får jag ha 2 v ihop med darlingen på egen hand så det kanske blir lite dagsutflykter.

    Kramis Susanne

    SvaraRadera
  2. Stannar alltid i Sverige på sommaren, vi åker alltid utomlands på hösten när det är som tristast!
    Mvh L

    SvaraRadera
  3. Tråkigt att maken din fick sin ställa in sin semester. Vi åker aldrig själva på längre resor under sommaren, vi stannar hemmavidd, åker med båten, gör utflykter kanske en liten sväng till Skåne men annars älskar vi att vara hemma på sommaren, så skönt. Inget slår svensk sommar, inte ens när det regnar :-) Däremot måste vi åka iväg när det blir vinter, jag klarar inte av kylan och mörkret under 4-5 månader som det numera blir (nov-feb).
    KRAM!!

    SvaraRadera
  4. Inga speciella semesterplaner här heller. Får väl bli små utflykter tex en tripp till Stockholm.
    Kram

    SvaraRadera
  5. Usch va tråkigt men så är det tyvärr ibland :(.. Jag och maken har inte heller någon semester tillsammans under sommarlovet då jag är inne på min andra nu och han kanske inte kan ta nån alls. MEN vi har en vecka i Turkite hela familjen i slutet av augusti och det ser vi fram emot massor!!

    Kram

    SvaraRadera
  6. Låter inte bra att han inte kan ta semester, det är viktigt för kropp och själ. Det är också viktigt att man som familj gör något tillsammans för allas skull. Det är sommarsemestrarna man minns när man blir större.
    Det är ju inte nödvändigt att vara lediga tillsammans alla veckor men i alla fall göra något tillsammans.
    Låter fantastiskt att du kan ta 5 veckor i rad. Jag får vara glad om jag får 2-3 veckor i sträck. Jobbar på amerikanskt företag där man inte riktigt förstår att vi svenskar har rätt till 4 veckor sammanhängande.
    /C

    SvaraRadera
  7. Jag gillar att vara hemma på semestern. I sommar ska maken jobba så det blir inte mycket fart och flärd, men jag tycker det är helt ok. Sen bor tjocka släkten i Norge, så det blir alltid en tur dit.. Snygg stass!
    Kram

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar