VivanDivan

VivanDivan

tisdag 25 juni 2013

Klump i magen idag

God morgon finingar! Hujedamej vilken huvudvärk jag hade igår och det eskalerade till absurdum igår kväll. Blä vad jag hatar sån huvudvärk. Inga tabletter hjälper och allt blir bara jobbigt. Inte alls min vanliga spänningshuvudvärk utan det här var sån där riktig det-bara-blixtrar-huvudvärk. Spänningshuvudvärken tycker jag faktiskt har blivit mycket bättre sen jag började gå på akupunktur så det är ju skönt i a f. Hellre gräslig huvudvärk nån gång i bland än ständig småhuvudvärk….

Usch, vet ni idag har jag en sån där separationsångest-klump i magen som är sådär jättejobbig. Idag är det nämligen Felix sista dag någonsin på “dagis”. Har ju haft barnen på samma förskola sen Emilia var ett så det känns jättejobbigt. 6 år nu och fy vad jag känner mig gammal och det är inte alls kul. Felix tycker förstås bara det är spännande. Han ska börja på fritids och i höst förskoleklass och som han längtat. Men den stackars mamman tycker bara det är jobbigt. Nu har jag inga dagisbarn längre utan bara skolbarn. Är den tiden alltså förbi för evigt nu? Usch vad jobbigt det är…kanske får lov att tjata lite på min man så vi skaffar en liten sladdis…:-) Eller nej, det ska jag inte göra för vi har kommit överens om att det räcker så det vore ju inte juste. Han har ju tre och tycker det är alldeles nog. Fast jag har alltid drömt om tre egna barn så jag känner mig inte helt färdig men men…det går kanske över. Rätt skönt när de börjar bli lite större också…

Dagens idag blev top Valerie och jeans Please. Skor Diesel.

DSC_0153DSC_0154DSC_0155DSC_0158DSC_0160DSC_0161DSC_0163

Nu jobbelijobb…

♥ Puss & Kram ♥
/Vivvi

13 kommentarer:

  1. Känner igen känslan. Min Axel slutade den 5 juni på sin förskola. Ja förskoleklass i augusti men det är ju inte samma sak. Ny personal ny skola nytt allt och ja det blir säkert bra det också. men oj vad man saknar förskolan o den personalen.

    SvaraRadera
  2. Och jag har ångest för att jag ska börja lämna min på förskola snart haha. 7 veckor till bara :-(
    Läser ikapp lite här....så fin du var på midsommar i Pernilla klänningen! Ja och alla andra dagar också förståss:-)
    Många kramar.

    SvaraRadera
  3. Jag känner inte alls så, men hör att de flesta får ångest. Jag kan inte vänta tills Teo börjar i 0:an och jag får två stora barn:)
    Kram

    SvaraRadera
  4. Min lilla har ett år kvar men börjar redan få ångest ;)... De blir ju så stora i ett naffs!

    Fasiken va snygg du var i dagens outfit!!

    Kramar Mia

    SvaraRadera
  5. Himla snygg outfit, gillar blusen skarpt!! Jag försår den lilla ångesten över att lämna förskolan. Men kan lova att det kommer många ggr till då du får uppleva samma känsla ;=) . När de lämnar lågstadiet, när de kommer i tonåren, när de lämnar skolan, och hujeda, lämnar hemmet!! Jag fattar fortfarande inte hur DET gick till. Jag såg bilder igår från när min dotter var i Las Vegas med lättklädda herrar (i en pool alltså) och då protesterar varenda tum i kroppen!! Samtidigt som det ändå känns "ja, jag har lyckats!" kram Milla

    SvaraRadera
  6. Gör inte så stor affär av det, barnen växer ur dagis till slut och det är dags för förskoleklass, helt normal utveckling.
    Det är föräldrarna som tycker det är värre än vad det är. Överför inte din ångest på barnen bara.

    Och du, en sladdis är inte alltid så lyckat, det blir för stor ålderskilland mellan barnen. Jag har alldeles för många exempel på det i min skola med sladdbarn som är odrägligt bortskämda. All fokus blir på den minsta "sladden".

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu kände jag att jag bara var tvungen att ge lite svar på tal här.

      1. Självklart går jag inte och säger något till Felix om hur jag känner. Jag gläds ju med honom förstås och blir superglad över att han är så spänd och förväntansfull. Och jag gör absolut ingen stor affär av det inför barnen men samtidigt måste ju jag få ha mina känslor. Alldeles mina och vi är alla olika och känner jag såhär så gör jag. Man blir ju väldigt nära personalen t ex och att skiljas från dem tycker i a f jag känns trist.

      2. Vad gäller sladdbarn så håller jag inte alls med. Min syster är sladdbarn (9 år yngre än mig) och inte ett dugg odräglig. Det har gått hur bra som helst för henne och hon är absolut inte mer bortskämd än oss andra två. Min man är också sladdis och inte heller ett dugg odräglig. Snarare upplever jag det som att de sladdbarn jag känner blir väldigt trygga och lugna och som förälder tror jag också man blir lugnare och tryggare med åren och så vad gäller stor åldersskillnad tycker jag väl personligen inte att man ska kategorisera och säga att det är dåligt. Det beror väl på hur man är som förälder. Eller hur?

      Alla har vi olika åsikter och det är ju tur det :)

      Kram
      /Vivvi

      Radera
    2. Jag har tio år mellan mina barn. Och behandlar och uppfostrar dom båda på precis samma sätt. Finns väl inga som helst belägg för att en sladdis skulle bli "odräglig". Låter som gamla hederliga fördomar där.......

      Och till Vivvi, skolstarten är ju nåt roligt och positivt! Däremot kan jag tycka att man hamnar mer utanför när barnen blir äldre och börjar högstadiet, man är inte delaktig på samma sätt. Försök och var med mycket, det gjorde jag när Moa började förskoleklass. Och gammal är du imte! Kram

      Radera
  7. Snygg dagens!

    N slutar förskolan nu på fredag men jag tycker nog att det känns lika spännande som honom att han ska börja förskoleklass. ;-) Är mest lite nervös för hur det ska gå i en ny grupp då det bara är en av hans dagiskompisar som "följer" med från hans avdelning. Men det ska nog lösa sig.

    kram

    SvaraRadera
  8. Jag hade också separationsångest förra våren, och det är ok att känna så. Det är en process som kanske handlar både om sorg för att lilla barnet blir större, sorg över relationen till förskolan och pedagogoerna och lite rädsla för det nya. Man kanske behöver processa allt för att kunna ta det nya på rätt sätt? Det blev bra med skolan första året även om jag kan sakna förskolan och den fina kontakt vi hade med dem, det är ju väldigt annorlunda med skolan.
    Så processa på du i din takt. Och gällande sladdis, man ska ju aldrig säga aldrig....fast sådana beslut kanske ska få komma i en annan situation. Vill du ha ett tredje barn så får du ta snacket med mannen, igen?! :) ha en fin sommar, kram, Loo

    SvaraRadera
  9. Jag förstår dig fullt ut! Jag fick tårar i ögonen den sista dagen vi hade på dagis. Med tanke på att jag har tre barn som gått på samma dagis och dessutom ett "sladdbarn" så var det farväl till 16 år med samma personal (!). Inte utan att det kändes vemodigt. Däremot trivs min minsta bättre i skolan än han gjorde på dagis så det känns ju skönt.
    Att sen ens sladdbarn skulle bli bortskämt och odrägligt är väl ändå skitsnack. Min uppfostras och har samma regler som dom två första, däremot har han det tuffare på två "extramorsor" i form av två systrar som styr och ställer.

    Kramar från Fiona

    SvaraRadera
  10. Klart du ska ha en sladdis. Finns det något gosigare än en liten bebis.

    Vi har en liten på 6 år(börjar ettan i höst) och sen 3 stora barn var i åldrarna 16-23.

    Huruvida barn är odrägliga eller inte beror ju helt på föräldrarna, alla barn testar gränser och föräldrarna avgör vart gränsen går.

    Själv har vi en 6-åring som från första stund tagit stoooor plats men eftersom vi inte gjort så att hon alltid fått som hon velat så har hon blivit klokare ju äldre hon blivit.

    Ett ex. Jag har i princip alltid sagt nej när hon frågat efter något i affärer när vi handlat mat och det har hon lärt sig, alltså tjatar hon aldrig när vi är och handlar utan det är kul att han henne med.

    Sen att hon många gånger hamnar i centrum när hennes syskon vill gosa eller leka med henne, det ser jag inte som något negativt. Det är ju bara positivt och gör att hon känner sig älskad.

    Klumpen i magen får du nog hålla inne med, tror som de andra att mår din som bra av att bli "stor" så bör du glädjas med honom. =)

    Kram kram

    SvaraRadera
  11. Så fiiiin du är! Snyggt!!
    Skönt med med lite större barn Vivi, jag tror du kommer att tycka det snart;)

    Många kramar!
    Adela

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar