VivanDivan

VivanDivan

söndag 16 juni 2013

En skolavslutning att minnas för evigt

Hallå därute! Här blev det visst lite sen bloggning idag. Hade liksom ingen inspiration förrän nu :) Gårdagen blev en effektiv dag. Rensade ogräs så att svetten lackade och sen fick vi visst middagsgäster som blev kvar ett bra tag. Lite improviserat med grillad kycklingfilé, färskpotatis, sallad och lite olika såser. Enkelt och gott. Hade tänkt fortsätta i trädgården lite idag men vädret har varit lite skumt med regn och sol omvartannat och inte speciellt varmt heller så jag har kört innedag idag med lite lek med småttingar och filmtittande. En sån där slö dag ni vet och det tycker jag man får ha ibland. Vet att trädgården skulle behöva ses om och tvättberget på övervåningen är gigantiskt men jag har valt att vara nere hela dagen och ignorerat faktumet att jag skulle behöva vika. Kan man också göra :-)

Men det var ju inte det jag skulle skriva om egentligen. I torsdags var det ju skolavslutning här i pyttestan. Och Emilias allra första. Förvisso gick hon ju bara ut förskoleklass men de firar tillsammans med resten av skolan och det kändes verkligen på riktigt. Planen var tydligen att det skulle vara utomhus men då det spöregnade flyttades hela arrangemanget in till gymnastiksalen och det gick ju bra det med. Vi var där tidigt och fick bra platser.

DSC_0731

Sötnöten i klänning Nova Star, diadem Glitter, kofta Polarn o Pyret och skor H&M. Hon fick en ros av sin mamma för det tycker jag man kan få även om man bara går ut förskoleklass. Det ska bli tradition här har jag bestämt. Varje år på skolavslutningen ska de få en ros som vi sen torkar och de kan ha kvar när de blir stora och minnas varje år i skolan :) (Felix fick också en för han har ju också ett avstamp då han om ett par veckor slutar på dagis…)

DSC_0734DSC_0732DSC_0745

Emilias klass uppträdde och sjöng så fint att inte ett öga var torrt….

DSC_0749DSC_0742

Och för allra första gången fick jag känna mig som en av de stolta mammorna som satt och funderade vart tiden tagit vägen sen ens lilla telning var liten bebis. Och det var en sån underbar känsla att se sin lilla prinsessa och jag blev verkligen rörd av ögonblicket. Ett sånt där moment som jag aldrig någonsin kommer glömma….

IMG_3162

När jag var liten åt vi vääääldigt sällan pizza hemma. Det hände bara ett par gånger om året max men en tradition vi alltid hade var att vi åt pizza på skolavslutningen. Den traditionen kanske inte blir riktigt samma för oss då våra barn är lite mer hmmm vana vid pizza men tycker det är kul ändå. Så vi köpte lite pizzor och åkte hem till mina föräldrar för att leva lite på traditionen…

IMG_3163IMG_3164

Medans regnet fullkomligt vräkte ner utanför

IMG_3165IMG_3166IMG_3167

Och vad passar inte bättre än en Coca Cola med mest passande texten :)

IMG_3168

Det var min allra första skolavslutning med min lilla prinsessa och den kommer jag leva på läääänge :)

♥ Puss & Kram ♥
/Vivvi

2 kommentarer:

  1. Det är speciellt med första skolavslutningen.
    Men bölar gör jag varje år. =)
    Tiden går så snabbt och själv har jag en fjärdeklassare efter sommaren.

    SvaraRadera
  2. Skolavslutningarna ÄR speciella! I år var första året på 7 år som jag jobbade en skolavslutning, Moa går ju på högstadiet nu och då får man som förälder inte vara med. Skitsurt! Men jag får ju börja om med lille V snart:) Kram

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar