VivanDivan

VivanDivan

lördag 1 mars 2014

Recept: Glutenfri tacopaj med potatis

God morgon alla rara! Ingen bloggning igår kväll. Kom till London vid åtta-tiden lokal tid och fick en mysig kväll med min syster. Hennes sambo var ute på galej så hon och jag satt uppe och pratade, åt god hemlagad thaisallad och drack vin och hade det jättemysigt ända till efter två på natten då vi kröp till kojs. Första gången jag hälsar på i deras gemensamma lägenhet och den ligger jättecentralt vid Finchley Road. Supermysig med liten terass och trädgård faktiskt. Just nu ligger jag här i sängen och väntar på att de ska vakna. Jag har varit vaken sen fem imorse (förstås bara för att man har chansen att sova ut). Roar mig med att läsa skvallertidningar jag köpte på Arlanda igår, ny bok av Dan Brown (Inferno) och titta på lite Continuum-avsnitt. Lugnt och skönt som det ska vara. Jag har inte så mycket bilder från gårdagen att bjuda på men kom på att jag ju lovat er receptet på den jättegoda tacopajen jag gjorde för ett par veckor sedan. Glutenfri förstås och riktigt smaskig :)

Ingredienser

Pajskal
3 medelstora kokta potatisar, skalade
50 g smör i kuber
1,2 dl majsmjöl
1 dl västerbottensost, riven (kan uteslutas)

Fyllning
500 g köttfärs
3-3,5 dl creme fraiche
Lite majonäs (efter smak)
1 påse tacokrydda (Santa Marias är glutenfri)
Coctailtomater
1 rödlök
fefferoni (efter smak)
salt och peppar

1. Värm ugnen till 225 grader och smöra en pajform. Riv eller mosa potatisen och blanda med smör och majsmjöl till en deg som släpper hjälpligt från händerna. Är degen för kladdig, tillsätt mer majsmjöl.

2. Tryck ut degen i en smord pajform och förgrädda skalet i 15 minuter. Sänk därefter ugnstemperaturen till 200 grader.

3. Stek köttfärs och blanda med tacokrydda (santa Marias krydda är glutenfri:)). Lägg köttfärsen i pajskalet. Dela tomater och rödlök och lägg på. Ca 3-3,5 dl lätt cremefraiche blandas med lite majonnäs, vitpeppar och fefferoni efter egen smak. Bred över pajen och avsluta med riven ost. Jag tryckte dessutom ut stjärnor med hjälp av pepparkaksformar av överbliven deg och lade ovanpå som dekoration. Grädda tills osten har fått färg.

DSC_0717

Servera med grönsallad, majs, gräddfil och salsa i valfri styrka

DSC_0719DSC_0722

Nu ska jag nog faktiskt gå upp och skramla lite så att de vaknar här i rummet bredvid :) Ha en fin lördag vänner.

Puss & Kram
/Vivvi

1 kommentar:

  1. Ser riktigt gott ut. Ha en bra kväll. Kram Anette

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar