VivanDivan

VivanDivan

måndag 24 mars 2014

Att fota i olika ljus…det är inte lätt…HJÄLP!

God morgon vänner! Det såg så vackert ut nu på morgonen så jag tänkte att jag far ut och tar mina dagensbilder. Vi har ganska gott om tid i dag då barnen vaknade av sig själva och har fixat alla morgonbestyr och är klara långt innan utsatt tid. Bra jobbat en måndagsmorgon här. Och kameran stod redan laddad i stativet här för jag var ut igår och fotade en massa kläder jag lånat hem från Tullhuset. Ni ska få se här under veckan. Kommer bli lite inspirationsinlägg här så håll utkik. Såååå mycket härligt fint vårnytt de fått in ;-)

Men idag var det alltså en dagens som skulle fotas. Det är ju så vackert väder ute tänkte jag. Härliga färger och solen som lyste. Men ack vad kallt det var då. Minus en grad och det kom rök ur munnen när jag andades. Brrrr, men vad gör man inte för lite lite finare bilder än om man skulle tagit dem inne. Det jag tycker är svårt när man ska fota ute är det där med solen. I vilket läge blir det bäst liksom. Mot solen eller med solen i ryggen. Tipsa mig gärna ni som kan nåt om fotografering. Jag kan det INTE så det blir ett ständigt farande runt på olika platser för att hitta nåt bra ljus. Här ser ni i a f resultatet. Blusen är från StyleLevel, jeans G-star och skor Ash.

DSC_0044DSC_0046DSC_0047DSC_0049DSC_0052DSC_0054DSC_0055DSC_0056DSC_0057DSC_0058DSC_0059DSC_0060DSC_0063DSC_0066DSC_0068

Vad tycker ni? Vilka bilder blev bäst/sämst? Jag tycker det är galet svårt. Solen i ansiktet ger finare ansikte men skuggan bakom stör mig. Slår blixten igång blir det fina och tydliga bilder, i skuggan får man ett fint dimmigt lite grått ljus och med solen mot kameran blir det blixt och svårt att få till fokusen när man kör med fjärrutlösare. INTE lätt….

Puss & Kram
/Vivvi

4 kommentarer:

 1. Har gått några fotokurser och där lär de ut att man ska kliva in i skuggan för att få bäst ljus! Aldrig fota med direkt solljus i ansiktet utan hellre i motljus. Men om solen är tidig eller sen kan man ha solen i ansiktet. Jag gillade bilderna med vita väggen och de sista bilderna bäst. Kram Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å tack för tipset :) Tycker det är jättesvårt sånt här

   Kram
   /Vivvi

   Radera
 2. Jag tycker de tre sista bilderna är bäst:)
  Sjukt snygg blus. Jag ser fram emot bilderna med Tullhusets kläder de har så mycket fint. Men eftersom jag bor så långt i från så blir det deras Webbshop jag handlar i. Tycker det är mycket lättare att se hur kläderna ser ut på, än bara på bild.
  Trevlig vecka. Kram Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för smakrådet :)
   Tycker också de har helt galet mycket fint på Tullhuset. Kul att du ser fram emot bilderna. Kommer mer i veckan
   Kram
   /Vivvi

   Radera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar