VivanDivan

VivanDivan

söndag 16 mars 2014

Grillpremiär och slagna hjältar

God kväll raringar! Här kör jag och barnen söndagsmys deluxe utan käre T som är på bandyfinal fortfarande. På TV går just nu Nasses stora film (Nalle Puh) och är det någon sagofigur jag älskar mer än något så är det Nalle Puh. Så glad att barnen fortfarande gillar det för snart kommer de garanterat tycka att det är “töntigt” och för småbarn men visst är det bara så rart på något sätt? :)

Vi ska alldeles strax äta lax i foliepaket med poatatismos här i soffan framför TVn för det gör vi alltid när T är borta. Fisk och äta i soffan är standard då eftersom han inte gillar något av detta he he. Hade det varit fredag eller lördag hade vi nog bäddat här nere också men nu är det ju skoldag imorgon och då tycker jag de ska sova ordentligt i sina sängar. Så vi får ta en raincheck på att leka hotell nere och bara köra restaurangdelen :) Vi gottar t o m till det med lite efterrätt idag. Glass, grädde och så valde barnen varsin sockermunk när vi var och handlade som de får efter maten.

Annars har vi haft en bra dag. Lugn förmiddag, en skogspromenad och aktiviteter. Felix var tvungen att hoppa över freerunningen dock eftersom han har ont i sitt knä efter en vurpa i skolan i fredags och han är märkbart besvärad så vi tyckte det var lika bra att vila.

Men det var idag det. Igår, mina vänner hade vi grillpremiär här hemma. Rejält mycket tidigare än vi brukar men ack så gott det är sådär första gången på våren. Vi struntade helt i storm, snö och kyla för har man bestämt sig för att grilla så har man. T var en riktig kämpe som stod ute i mörkret med ficklampa och grillade i snålblåsten. Fläskkarré, klyftpotatis, sallad och mango chutney samt vitlökssmör. Mmmm helt galet gott…

DSC_0592DSC_0588DSC_0591DSC_0595DSC_0597DSC_0598

Efter middagen var tanken att vi skulle kika på Gladiatorerna allihop men medans jag och T diskade av efter maten lyckades båda småttingarna somna i soffan. Felix med mellomusik i hörlurarna och Emilia med den oöppnade godispåsen i handen. De måste varit rejält trötta de små liven :)

DSC_0603DSC_0607DSC_0605DSC_0606

Men söta är de allt mina små :-)

Puss & Kram

/Vivvi

1 kommentar:

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar