VivanDivan

VivanDivan

torsdag 27 mars 2014

Alltså den ponchon…tankar om päls

Hej fina! Just nu sitter jag i soffan i vårt lilla TV-rum nere med tända doftljus, filtar och har brett ut mig med alla mina jobbpapper och böcker och gör mig redo för en jobbdag hemma. Har inga möten inbokade och jag har en deadline så idag sitter jag hemma och jobbar. Egentligen sååå himla tråkigt men jag har märkt att när jag gör vissa typer av jobb blir jag effektivare om jag sitter i ett helt tyst hus och fokuserar bara på det jag ska göra. Det mesta man gör blir man ju inte störd av avbrott men det finns vissa grejer som man verkligen måste tokfokusera på och då är det ju toppen att man har möjligheten att isolera sig lite. Fast gudars vad jag saknar kollegorna såna dagar. Det är ju socialt att ha ett arbete att gå till också ju. :-)

När jag var på Tullhuset förra veckan och lånade hem lite kläder kunde jag inte låta bli en helt fantastisk pälsponcho från Natures Collection. Jag har redan en väst från samma märke som jag verkligen älskar och har på mig väääldigt ofta. Både inne över en blus eller topp eller utanpå skinn- eller jeansjackan. Ni kan bl a hitta bilder på den här och här.

Ponchon är precis lika mjuk och go den och jag vet att jag nu riskerar att få påhopp för att jag visar päls(så vi tar väl den nu då)….meeen, just Natures Collection gör sina pälsar enbart med “matdjur” och allt är ekologiskt skinn vad jag förstått. D v s, pälsen som används kommer bara från djur som ska bli mat. Det är kontroversiellt, jag vet det och jag tvekade både länge och väl innan jag köpte västen men jag tänkte såhär att om djuren ändå ska bli mat som vi ju behöver för att leva och om jag då samtidigt kan hålla mig varm så är det väl inget fel i det? Vi har ju skor i skinn och vi äter kött. Varför kan vi inte också använda pälsen? Usch, det känns lite makabert att skriva om och jag förväntar mig att få skit nu men lite så tänker jag. Har jag fel? Jag tar gärna diskussionen med er här. Givetvis går jag emot ALLT som har med vanvård och dålig behandling och har blivit mycket mer medveten om vilka plagg jag köper. Kom ju här nyligen bilder hur angorakaniner blir behandlade i kina och det är ju fruktansvärt. Det är ju det vi måste sätta åt tycker jag. Börja med att bojkotta såna pälsar och skinn och även kött som kommer från djur som inte får leva drägliga liv den tid de får. Visst kan man hårddra det och säga att vi alla borde bli vegetarianer för det är synd om djuren och visst, vi skulle säkert överleva, det är miljövänligare men skulle enbart vegetarisk föda verkligen nära hela vår jord och vad skulle hända med djurbestånden? Skulle de ta över helt? Äsch, jag är kanske för okunnig för att ge mig in i debatten och ni får kalla mig vad ni vill. Det här var bara lite tankar….

Nåja, pälsen då som ni hittar här var i a f väldigt varm och skön och då fyller den ju sitt syfte. Nu fick den åka tillbaka men jag blev verkligen lite hemligt kär i den :-) Den är helt ljuvlig. Väger liksom ingenting men ändå sååå varm och go. Jeansen är Just R och de hittar ni här och skorna är Via Vai. Armband Hipanema som också finns hos Tullhuset här.

DSC_0028DSC_0016DSC_0030DSC_0017DSC_0027DSC_0018DSC_0020DSC_0023DSC_0024DSC_0026DSC_0032DSC_0033DSC_0035DSC_0036DSC_0043

Puss & Kram

/Vivvi

3 kommentarer:

 1. Hej! Du var himla fin i den måste jag säga =) Håller helt med dig i ditt resonemang att om vi ändå äter kött, använder skinn, varför då inte använda pälsen från matdjuren? Den tankegången håller jag absolut med om. Där du tappar mig är vid att vi måste äta djuren för att kunna leva – det stämmer inte. Jag har inte ätit djur sedan många år tillbaka och jag lever och mår alldeles utmärkt. För mig är givetvis inte päls/skinn/osv ett alternativ, men jag förstår att päls från matdjur kan vara ett alternativ för människor som äter kött osv – för varför inte använda allt, som också pälsen och skinnet, istället för att slänga det?

  Päls har blivit en sådan sak som alla tycker att de har rätt att förkasta, hävda att de tycker synd om djuren, att det är fel osv. Samtidigt som de äter djur och använder angoraull m.m. Det handlar om att ha insikt i vad det är man äter, köper, använder. Det är skillnad på kött och kött, skinn och skinn, ull och ull och så givetvis päls och päls.

  Bra ämne som du tar upp tycker jag :) Det enda jag motsätter mig är som sagt att vi inte kan överleva utan att äta dem. Visst kanske tycker många att det är tråkigt att inte äta kött osv – men överleva kan vi. Tack för ett bra inlägg!

  SvaraRadera
 2. Missade nog dina sista meningar lite... Jo, vegetarisk föda skulle kunna nära vår jord. Som det ser ut nu går den vegetariska maten nu först till djuren som sedan i sin tur blir vår mat, vegetarisk föda finns det gott om, bara det att den tar en omväg innan vi äter den i form av kött istället.

  Äsch, finns så mycket info om köttindustrin. Jag tänker att det skulle räckt om vi minskade vår köttkonsumtion och valde ekologiskt och bra kött som inte bara är bra för miljön utan som även smakar bättre och är mycket nyttigare. Visst är det dyrare, men då får man helt enkelt vänja sig vid att äta mindre men bättre ;) Det var lite tankar från mig. Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 3. Det var nog den snyggaste pälsponchon jag sett...! Och då är jag faktiskt rätt GALEN i päls! Har flera stycken.... *skäms*
  Hoppas du kan ändra dig och köpa den - du passar grymt bra i den färgen med ditt mörka hår!

  SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar