VivanDivan

VivanDivan

tisdag 10 december 2013

Att inte ha något tarmludd kvar…

Halloj sötnosar! Nu har vi precis landat hemma efter en jättemysig gympaavslutning med Felix och min gympagrupp. Sååå duktiga små gymnaster som ger såååå otroligt mycket och det är så himla kul. Och Felix gillar det också och det är extra kul för det är inte så många killar med i gruppen. Nu är det jullov och även om det är jättekul känns det lite skönt att inte ha tisdagarna bokade ett par veckor framöver. Stressigt ändå såhär innan jul så det blev jättebra med julavslutning nu. Sen tar vi nya tag inför våren sen….

Vet ni, igår ringde de från Sabbatsbergs sjukhus med provsvaren från den gastroskopi och tunntarmsbiopsi som jag gjorde där för ett par veckor sedan. Och som de trodde och sa redan när jag var där så har jag nu helt konstaterad glutenintolerans. Det fanns inget tarmludd kvar alls i tunntarmen tydligen vilket tydligen tydde på att jag gått med detta länge. Och då har vi ju förklaringen till att jag inte mått så bra kanske och nu är jag jättepeppad till mitt nya liv. Har ju levt glutenfritt en månad redan nu och det går jättebra. Har tappat allt sötsug då jag inte äter bröd och pasta längre (gillar inte de glutenfria man köper i butik) utan väljer mer nyttigheter och färre kolhydrater. Inte ren LCHF då jag gärna äter ris och potatis men som sagt dragit ner på allt med mjöl i typ. Känner väl inte så stor skillnad på magen än men det kan tydligen ta ett år eller mer att bli ok igen och tarmluddet har växt ut. Det är ju tydligen det där tarmluddet som tar upp näringen från maten så har man inget förstår jag ju att jag kanske inte fått i mig allt jag behöver. Men nuså, ska det bli ändring på det :-)

Det enda jag fortfarande tycker är lite jobbigt är när man går ut och äter och ska försöka ha koll på vad man kan äta och inte. Har inte lärt mig allt än och måste fråga mycket och läsa mycket. Ska tydligen också få remiss till en dietist och det kan nog vara jättebra. Det här blir bra det här :-)

Nehej, men vi kör väl en dagens på det också eller vad tycker ni? Top By Malene Birger (Traderafynd), kavaj-jacka 2nd Day (också Traderafynd), jeans Please, skor Ash och sjal By Malene Birger

DSC_0539DSC_0540DSC_0541DSC_0542DSC_0543DSC_0544DSC_0546DSC_0547

Tänk, nu har jag varit en sån där fyndmaja igen som klickat hem saker från Tradera till en bråkdel av nypriset. Ibland har man tur :-)

Puss & Kram
/Vivvi

3 kommentarer:

 1. Skönt att ha en fastställd diagnos och veta vad det finns att ändra.
  Det går utmärkt att leva utan bröd; det har jag gjort i mer eller mindre än 4 år. =)

  SvaraRadera
 2. Du har en sådan positiv inställning trots att det inte gått så lång tid. Du kommer att klara detta galant och säkerligen må bättre framöver. Kram!

  SvaraRadera
 3. Anna Bäckströmdecember 13, 2013

  Fan va snygg du är människa!!! Hoppas magen blir bra snart!
  Kram :-)

  SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar