VivanDivan

VivanDivan

söndag 29 december 2013

Alltså vad händer med min kropp???

Halloj alla glada! Vi fick lite spontanfrämmande här på eftermiddagen av mina föräldrar och det var jättemysigt. Lite fika med lussekatter vi bakat idag faktiskt. Vi hann inte innan jul och jag hade ju lovat barnen att baka och alla ingredienser fanns hemma men det blev ett lite långdraget bak som ni ska få höra mer om i ett annat inlägg :)

Nu ska jag gnälla lite igen. Eller gnälla och gnälla. Jag ska spåna och fundera rakt ut i cyberspace helt enkelt. Ni vet ju att jag drabbats av glutenintolerans samt IBS-problem vilket gjort att jag ca två månader nu levt helt glutenfritt. För några veckor sedan skrev jag också om att jag trodde jag fått en allergisk reaktion av min hårfärg. Nu funderar jag på om det verkligen var hårfärgen. Ett par dagar efter började nämligen klådan och utslagen sprida sig ner på halsen, bröstet och ryggen. Har inte skrivit något om det för jag har helt enkelt bara struntat i det men idag tog min mamma upp det då hon såg hur jag satt och rev mig på armarna. Klådan är hemsk och det är verkligen rejäla utslag som jag rivit totalt sönder. Usch, jättevidrigt och bilder får ni INTE se men jag  börjar ju fundera vad sjutton det beror på. Har dessutom konstant nästäppa på kvällar och morgnar när jag är hemma, det kliar i ögonen och häromdagen fick jag svårt att andas. Kändes som strupen liksom snörptes ihop. Ingen aning vad det kan vara och har aldrig varit med om maken förut. När jag var yngre och tävlingssimmade blev jag allergisk mot klor och hade eksem och när jag var riktigt liten var jag känslig mot dun och har haft viss köld- och ansträngningsastma i unga år som nu vuxit bort. Men aldrig något sånt här. Vad sjutton har jag blivit känslig mot? Är det granen, hyacinterna, hårfärgen, tvättmedel…ja man börjar ju fundera vad som händer med kroppen. Kan det ha med att jag slutat med gluten att göra? Kan liksom kroppen nu slappna av från det problemet den kämpat emot och nu hitta andra saker den inte tål? Eller är jag knäpp som tänker så? Skumt är det i a f och vet inte riktigt vad jag ska göra åt det? Är liksom som soleksem och kliar något fruktansvärt…

Aja, hoppas det inte är hyacinter i a f för oj vad jag älskar de blommorna till jul. De vita är ju snyggast tycker jag men de blå doftar ju såååå gott att man bara vill gå och sniffa på dem hela tiden :)

Här nedan en liten “julformation” jag satt ihop. Minns inte vad allt kommer ifrån men tror granen är från Indiska. Ljuset är Voluspa Branche Vermel och doftar verkligen helt fantastiskt och tillsammans med hyacinterna…mmmmm jag kan t o m tänka mig att stå vid spisen lite extra (detta står i köket alldeles bredvid spisen he he)….

DSC_0043DSC_0046DSC_0044DSC_0045

Puss & Kram
/Vivvi

9 kommentarer:

 1. haha o bara jag ser en hyacint så får jag ont i huvudet o andnöd OCH migrän. Men hade man kunnat få dem doftfria så hade de ju varit fina :-)

  låter inte alls kul med kli.

  SvaraRadera
 2. Det låter som en tur till vårdcentralen det där.
  Kramar och hoppas att det snarast ger med sig.

  SvaraRadera
 3. Du borde kola upp det Vivvi. Antingen vid att först kolla med sjukvårdsrådgivningen eller ringa din vårdcentral i morgon. Så där ska du inte ha det. Ta hand om dig.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Katterna eller hyacinter? Kolla upp det innan det blir värre!
  Kram A

  SvaraRadera
 5. Jag tror tyvärr att det är hårfärgen. Jag fick liknande efter min färgning, det satt i i flera månader. Jag tycker att du ska ta konakt med hudmottagningen så att de kan ta pricktest och se om det är hårfärgen du reagerat på. Färga inte igen utan att vara säker, då det kan bli än värre nästa gång. Hoppas det bara är något tillfälligt. Och att du får ett bra nyår. Kram Louise

  SvaraRadera
 6. Hade ni inte löss i huset nästan samtidigt det började? Ger ni katterna lusmedel?

  SvaraRadera
 7. Hej! Läser ofta din blogg och tycker att den är så fin, brukar ej kommentera men nu känner jag att jag måste. Jag är sjukskötare och sjukvårdslärare och vill bara säga att det också finns en hudvariant av glutenintolerans, keliaki, som yttrar sig som utslag, lönar sig att kolla upp detdär!

  SvaraRadera
 8. Stackare,läs om detta på denna länk http://www.matnyttig.se/artiklar/18-foedoaemnes-intolerans/377-hudceliaki-ovanlig-men-plagsam-hudsjukdom. Du bör nog söka hudläkare.
  Kram C

  SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar