VivanDivan

VivanDivan

lördag 21 december 2013

Pepparkaksbak del 2…bästa tipset för små pyssliga

God morgon alla raringar! Idag har det hänt något som INTE händer ofta. Jag sov till nio!!! Eller ja, halvsov i a f för barnen kom in i vår säng på morgonkvisten och satte på TVn och de är ju inte helt tysta heller men ändå. Sova till nio!!! Helt galet för en som brukar vakna fem.

Igår hade jag ju ledig dag och vid lunch hämtade jag mina små på skolan för att börja jullovet. Hade tänkt åka ner med dem på stan för en fika men tji fick jag för båda var på galet dåligt humör och tjafsade i bilen vart vi skulle fika. Och den här elaka mamman sa då att kan de inte komma överens blir det ingen fika och nej, de fortsatte tjafsa och kom inte överens så det blev ingen fika. Men så är det med barn och även om det blev tårar så kunde jag ju inte ge med mig och åka ner ändå. Så vi åkte hem till mina föräldrar en sväng. Behövde lite barnvakt på eftermiddagen för jag skulle till flygplatsen och hämta systeryster med man samt bonusdotter E och det innebar att båda småttingarna inte kunde få plats i bilen. Emilia blev dock så tröstlös (antagligen för fikabråket) och ville inte att jag skulle lämna henne och Felix ville gärna vara själv med mormor och morfar så det löste sig så att jag tog med Emilia och for iväg. Blev en julklappstripp till det stoooora shoppingcentret också och nu är jag i stort sett helt klar med julklapparna. Sen hade vi pizza-mys jag och barnen på kvällen för T var på julbord. Inget bloggande då vi körde datorfritt :-)

Meeen, det var ju inte det jag skulle svamla om ju. För häromdagen dekorerade vi våra pepparkakor och små pepparkakshus vi bakat dagen innan. Fick tipset av en kollega att man kunde göra små pepparkakshus så att barnen kunde få dekorera ett varsitt. Men vilken bra idé och hon hade t o m mallar som jag fick så det konceptet testade vi. Bra också för oss som inte har så mycket bänkyta i köket att ställa ett stort hus på.

Jag är dock kass på att göra bra kristyr då den alltid blir så rinnig. Nu testade jag att köpa färdigt pulver från Panduro som man bara blandar med vatten…

DSC_0826

…men nej, den blev rinnig ändå så det måste vara mig det är fel på :) Men trots lite kladdande tyckte barnen att det var jättekul. Felix fick halva sin kristyrpåse i knät så kläderna åkte av efter en stund och det var minimarshmallows precis överallt i köket och så det klistriga kristyrkladdet men roligt hade vi och då stora E inte var hos oss dekorerade jag hennes hus.

DSC_0827DSC_0829DSC_0830DSC_0831DSC_0832DSC_0833DSC_0837DSC_0839DSC_0840DSC_0841DSC_0838DSC_0842

Och nej, vi strävade inte efter de perfekta husen utan barnen fick verkligen härja fritt. Glada och nöjda barn = glad och nöjd mamma och vackrare alster än de barnen tillverkar finns ju inte. Så alla perfekta pepparkakshus med snygg kristyr och jämna kanter kan slänga sig i väggen tycker vi. De här är perfekta för oss :-)

Puss & Kram
/Vivvi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar