VivanDivan

VivanDivan

lördag 7 december 2013

Godaste lövbiffrulladerna

God morgon vänner! Här hemma är det fullt disco just nu då vi slagit på värsta partyspellistan och ungarna har show här he he. Innan dess har jag och Emilia varit iväg på innebandyträning och så har vi handlat lite inför ikväll då vi tänkte äta räkor med tillbehör. Köpte även en julskinka för vad sjutton, varför ska man bara ha julskinka hemma på julafton? Vi brukar annars göra julskinkan dagen innan julafton men jag tror vi kommer hinna med två skinkor för gudars så gott det är. Hittade glutenfritt vörtbröd som jag tänkte testa till. Få se hur det smakar. Kanske åker på att baka vörtlimpa iår om det inte är gott för vörtlimpa måste jag bara ha till julskinkan. Lite trist att jag inte kan äta de goda hårda julknäckemackorna som vi alltid brukar ha till jul men men….:-)

Idag ska T ta med de små ut i skogen och hämta hem en julgran och jag ska jobba på eftermiddagen. Det är väl ungefär det som kommer hinnas med den här lördagen. Men ett litet recept tänkte jag att ni skulle få här. Tror jag kan ha lagt ut det någon gång förut men det är sååå himlans gott så jag kör en repris ifall nån missat det. Mina goda lövbiffrullader

Rulladerna

Lövbiff till ca fyra personer (ungefär 10 stycken hade jag)

En salamikorv eller färdigskivad salami (hacka)

En rödlök

Västerbottenost eller annan lagrad ost med mycket smak

2 Limefrukter

100 g Smör

Salt och peppar

Bönröra

En burk kidneybönor

1-2 vitlöksklyfta

1-2 tsk Sambal Olek

2,5 dl crème fraiche

1. Börja med att blanda bönröran och låt den sedan stå kallt medans du tillagar köttet. Vitlök och sambal olek kan varieras i mängd efter hur starkt man vill ha det. Barnen vill inte ha något alls i så jag brukar göra en röra med bara bönorna och crème fraiche till dem.

DSC_0418

2. Hacka salami och löken. Lägg sedan lite salami, lök och ost på varje lövbit. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Jag brukar inte ha lök på barnens då de inte gillar det. Salta och peppra lätt.

DSC_0414

3. Smält smöret i en stekpanna och riv ner limeskal från båda limefrukterna. Dela sedan och pressa även i saften.

DSC_0415

4. Lägg i och stek rulladerna på svag värme tills de är genomstekta.

DSC_0416

5. Lägg upp i en form och slå över skyn. Brukar blanda i nån dl vatten i skyn så blir det lite mer.

 DSC_0421

DSC_04226. Servera med bönröran, nachos och ev kokt potatis (jag tycker det egentligen räcker med nachos men resten av familjen vill ha potatis till).

DSC_0425

Skulle kanske gjort lite sallad till också för jag inser att den där tallriken ser galet trist ut men det glömdes bort igår kväll och ni får tänka er en lite finare uppläggning helt enkelt för det är grymt gott även om det ser trist ut :)

Puss & Kram
/Vivvi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar