VivanDivan

VivanDivan

tisdag 17 december 2013

Allergisk reaktion eller nåt…

God morgon vänner! Blev visst inte publicerat imorse så testar igen nu….:-)

I fredags färgade jag håret (eller utväxten egentligen) och jag kände redan då när jag hade färgen i att något var annorlunda. Brännde som sjutton i hela hårbotten och det kändes som hela hårbotten blev svedd typ. Sen efter det har jag haft en rent gräslig klåda och det går ner på halsen, i nacken och bakom öronen också. Fruktansvärt så jag har rivit sönder hela huvudet tror jag. (Och NEJ, det är inte löss jag fått för jag har verkligen kammat mig jätteofta sen Emilia hade det). Måste fått någon sorts allergisk reaktion mot färgen. Ingen ny sort utan jag har använt denna flera gånger förut och har aldrig varit med om detta förut. Gräsligt om jag inte kan färga mina gråa längre…då blir det inte kul…buhu buhu…Idag känns det lite bättre i a f och klådan har lagt sig. Nu är det lite sårigt där jag har kliat sönder men i övrigt känns det bättre så det är ju tur. Ett tag trodde jag att jag skulle tappa håret men det har inte hänt och den mardrömmen var ju skön att slippa…phju…Men nu blir det ju lite läskigt nästa gång jag måste färga utväxt. Brukar behöva göra det ungefär varannan månad. Får testa någon annan sort nästa gång helt enkelt…

Men men, dagens kör vi väl på som vanligt då. Glittertop Vila, jeans Please, skor Ash och väst från Tullhuset Living

DSC_0817DSC_0820DSC_0818DSC_0819DSC_0821DSC_0822DSC_0823DSC_0824

Nu ska vi dekorera pepparkakshus. Ha det gott

Puss & Kram

/Vivvi

5 kommentarer:

 1. Din stackare! Jag tycker du ska boka tid hos en frisör nästa gång. Ibland kan det vara skönt att låta något "proffs" kika och komma med goda råd. Så gör i alla fall jag och tycker det är toppen. Kram!

  SvaraRadera
 2. Den var riktigt fin den västen. Måste gå in o kika på nätet.
  Ha det gott.
  Eva

  SvaraRadera
 3. Hej, ta det försiktigt nästa gång du färgar, försök att inte lägga så mycket i hårbotten. Jag är själv mörk 40 åring med gråa år och är allergisk mot just den mörka färgen. Jag fick min första reaktion för ca 6 år sedan, fick då eksem i hårbotten och tappade halva mitt hår. Jag får inte färga håret enligt läkare. Men min frisör kom på en finurlig ide som har funkat ganska bra. Hon slingar hela håret i tunna passeer och penslar så nära hårbotten hon kan utan att komma emot. Det tar ca 4-5 timmar varje gång och man går därifrån med en liten utväxt, men det känns bättre än att ha de grå:)
  Hoppas att det löser sig. Kram Louise

  SvaraRadera
 4. Var försiktig!
  Tror nog du ska kolla upp innan du färgar igen, även med annan färg. Har hört skräckhistorier och inte behöver det bli så, men tänk om...
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Detta skall du ta på allvar. Byt fabrikat på färgen och välj inte så mörk färg. Testa färgen på huden på kroppen först, innsidan på armen eller annat dolt ställe för att se om du får en allergisk reaktion.
  Gå till frisör istället.

  Lycka till
  /C

  SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar