VivanDivan

VivanDivan

måndag 2 december 2013

LÖSS!!!!!

God morgon kära vänner! Alltså igår kväll hände det som jag bävat för ända sedan barnen var små och började på förskolan. Jag upptäckte att hon hade löss när jag borstade ur håret på henne efter julbordet (vi hade lockat och sprayat). Min första reaktion var att nääää fy f-n vad äckligt och jag riktigt rös i hela kroppen. Men så släppte det och vad fasen, det är ju inget man dör av och inget att skämmas för. Herrejösses det är små millimeterstora djur som absolut inte är farliga annat än lite äckliga och ger klåda. Så fram med luskammen och kammade allihop i familjen men vi hittade inga på oss andra. Dock tyckte jag inte att vi skulle skicka iväg henne till skolan idag då vi ju inte hade något medel hemma och kunde ta död på de små rackarna igår kväll. Så nu har vi handlat hem Linicin som jag fick tipset skulle vara bra då det liksom kväver lössen och inte är traditionellt bekämpningsmedel så det skapar mindre resistens. Vet inte men vi köpte ett par såna flaskor i a f.

DSC_0353

Så nu har vi tvättat och luskammat igen. Var inte så många (en handfull) men tydligen kan de ha lagt ägg som kommer kläckas om en vecka så vi måste göra en behandling till. Och så blir det luskamning varje dag här på oss alla närmaste veckan.

DSC_0355

Jag har också skickat ut ett mail till alla föräldrar i hennes klass och informerat. Tycker det är ett måste att man är öppen med det för annars går det ju inte att få bukt med det. Så ni som har barn i skolan:

1. Luskamma era barn regelbundet

2. Skicka inte barnen till skolan innan lössen behandlats om de får det. Man får lov att offra en VAB-dag faktiskt tycker jag

3. Sprid informationen om ni får hem löss

4. Behandla noga och följ instruktioner

Jag ska även köpa en sån där elektrisk luskam som dels piper om man har löss och dels tar död på de små äcklen utan kemikalier. Känns som en bra investering tycker jag….Finns lite olika varianter. Här är några jag hittade på nätet (klicka på bilderna och kom direkt till produkterna). Vet inte vilken av dem som är bäst. Är det någon läsare som har testat såna här så skriv gärna och berätta :)

31300_front_largeFreeHair1Livelloluskam

Så som sagt, idag blir det hemmadag. Jobbade lite imorse innan barnen vaknade och så jobbar jag lite när jag kan under dagen och har så mycket flex så jag har lite tur att jag kan plocka timmar där och få ihop det ändå :)

Puss & Kram
/Vivvi

5 kommentarer:

 1. Usch ja, det är inga roliga besökare direkt. Hoppas ni andra klarar er..
  Kram

  SvaraRadera
 2. Den där luskammen är inte bra! Köp den som heter nitfree, tar bort allt :)

  SvaraRadera
 3. Nitfree rekommenderar vi i skolan till föräldrarna!

  SvaraRadera
 4. Nitfree är bäst! Den tar även äggen! De vanliga är värdelösa i förhållande, vi har klarat oss utmärkt med den, o inte behövt ngn elektrisk...

  Kram o lycka till!

  SvaraRadera
 5. Det är inte roligt när barnen får löss. Min yngsta hade det två gånger när hon gick på mellanstadiet (hon är 16 nu) och båda gångerna blev hon smittad av samma klasskompis (vars föräldrar inte meddelade mig och morr på det). Jag ser löss som en "sällskapssjukdom" just för att flickor i den åldern sitter gärna tätt bredvid varandra och lössen kan då lätt vandra från ett hår till ett annat. Efter sista lusomgången fick min dotter alltid har håret uppsatt i tofs eller knut och sprayat med hårspray för att det inte skulle bli så spretigt.

  SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar