VivanDivan

VivanDivan

onsdag 26 mars 2014

Gluten- och mjölkfria våfflor på Våffeldagen

God morgon fina! Jag fick ju lov att hämta lille plutten på skolan igår förmiddag då han inte alls var pigg. Klagade på huvudvärk och yrsel och mådde illa. Vi var då hemma hela dagen men tyckte väl inte att han verkade speciellt dålig. Möjligen lite extra “mammagosig” och ville bara sitta i knä eller vara med mamsen så så fick det bli. Vi tittade lite på film och mös i soffan. Men sen var det ju gympa på kvällen och då han inte hade feber, ingen förkylning och tyckte själv att han var pigg åkte vi på det. Jag vet inte vad som kan ha varit fel tidigare på dagen och idag är han hur pigg som helst. Det är klart, barn kan väl också ha dåliga dagar och huvudvärk så det är ju som det är.

Igår kväll hade jag lovat barnen våfflor då det var Våffeldagen men jag hade ju ingen större lust att göra tre olika smeter (vanlig, glutenfri och mjölkfri) så jag letade runt lite och hittade ett recept i fina bloggen 56kilo. Kan verkligen rekommendera den bloggen om man som vi behöver begränsa oss i kosten. Hon har sååå mycket läckra recept och massa annat skoj också i bloggen som drivs av ursnygga Åse :-)

However….den här damen är dock inte lika bra på matlagning (Ts kommentar igår: Ja, inte lär du få nån michelinstjärna inte…) så mina våfflor blev väl inte de hmmm finaste direkt. Misslyckades totalt första försöket så det krävdes en målare för att lösa biffen (alltså min käre man)….

Här är receptet.

Ingredienser

2 dl mandelmjöl
2 dl garant krämig kokosmjölk
4 ägg
2 tsk bakpulver
0,5 msk fiberhusk
1 krm salt
1 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt
ev. lite sötning

Instruktioner

Mixa allt med stavmixer och grädda i kokosfett i våfffeljärn.
Vid servering: Kokosgrädde smaksatt med lime och lite sötning, hallon och blåbär (vi hade inte bär utan tog vanlig hallonsylt då vi inte har LCHF-fokus som detta recept egentligen är).

DSC_0138

Sen var det väl bara att våffla till det i våffeljärnet tänkte jag…jo tjena…

DSC_0141

Misstänker att cocosfettet kanske inte var det perfekta att steka i och jag hade nog dessutom för mycket smet i järnet första försöket. Och då barnen var vrålhungriga fick T rengöra järnet (annars hade det åkt ut genom fönstret) medans jag gav mig på att försöka göra pannkakor av smeten…gick hyfsat :)

DSC_0143

Felix tyckte dock inte om smaken som var lite cocosinspirerad och klockan började närma sig halv åtta, jag var stressad och inget fanns hemma så han fick mjölkfri youghurt och smörgås istället. Phjuuu…vilken pärs. T som dock var lite tålmodigare än jag gjorde rent järnet, gjorde vanliga våfflor till sig och Emilia och sen testade han med mjölkfritt margarin i järnet istället för cocosfett och gav sig på min smet och tänk….

DSC_0147

Ett stycke perfekt våffla. Gluten-och mjölkfri och sååå himla god i mitt tycke. Kan verkligen rekommendera dessa men tycker man inte om cocos ska man nog hitta något annat för de har en liten smak av just det ju :)

Ts arrangemang efteråt där han ville påvisa den vänstra gjord av målarmästaren som han sa och den högra av hon den där med fyra år på högskolan….lägg också märke till valet av tallrikar…hmmmmm ja, man kan inte vara bra på allt :)

DSC_0144

Lite senare idag ska ni få bloppisen också. Har redan fått en del mail om plagg så allt som var med på hinten kanske inte kommer med sen då de redan blivit sålda tyvärr…

Ska också lägga ut lite mer Tullhuset-inspo. Det låter väl som en bra bloggdag tycker jag :-)

Puss & Kram

/Vivvi

6 kommentarer:

  1. Byt kokosfett! Det där är ingen höjdare alls. Finns så många mkt bättre ex cocosa, kung markatta eller LCHF-butikens. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack för tipset. Måste jag genast kolla upp.

      Kram
      /Vivvi

      Radera
  2. Och välj ett utan smak så gnäller inte barnen 😉

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hade jag ine en aning om. Tusen tack igen
      Kram
      /Vivvi

      Radera
  3. När kommer bloppisen?
    // L

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar