VivanDivan

VivanDivan

onsdag 31 juli 2013

Astrid Lindgrens värld...

Halloj vänner! Usch, jag är inte direkt bra i magen kan jag säga. Både jag och Felix har åkt på något och speciellt jag får springa på den där vita porslins-saken hela tiden. Men men, det är väl något vi ätit för ingen av oss känner sig speciellt sjuk utan det är bara magarna som krånglar så det går väl över snart antar jag.

Tänkte att jag skulle visa lite bilder från vår semestervecka och vi börjar väl från början med Astrid Lindgrens värld...eller vad tycker ni? :-)

Felix fastnade verkligen vid Kling och Klang i Pippi och skrattade så han kiknade när de tokade sig i Pippi-föreställningarna. Hans två nya gosedjurskaniner som han köpte fick t o m heta Kling och Klang. Överhuvudtaget var Pippi jättebra. Vi såg två olika shower med Pippi och det var förrutom poliserna och fru Pruselius även sjörövare och ett stort skepp som kom farande....


...och barnen fick förstås leka i kulisserna efter teatern. Klättra i träden, gå in i huset...


...och självklart gå ombort på sjörövarskeppet.


Mycket kul runtomkring i Astrid Lindgrens värld. Lekplatser, inte-nudda-marken-bana mm som älskas av alla barn...Vi hyrde en skrinda varje dag och det var skönt att kunna lägga ifrån sig väska och filtar (behövs filtar för det är inte så sköna eller rena platser man sitter på på föreställningarna så ta med filt). Dessutom skönt för de små att kunna få åka en stund ibland


Nils Karlsson Pysslings hus


Pippis tokiga glass som förstås Emilia ville ha men orkade inte ens halva :)


Den för året nya Emil i Lönneberga-föreställningen var grym. Jag fick tårar i ögonen av nostalgi och det var sååå himla bra. Får inte missas om ni ska dit.
Vi var på allsång med Kling och Klang och Prusiluskan...


Mat fanns i alla former och den var riktigt bra. Passade på att ta en lunch under allsången....


Nils Karlsson Pyssling föreställning


Mera Pippi


Bakom Katthult och Emilteatern fanns det också uppbyggt som ett litet gammaldags lekland. Barnen fick leka med vatten, leka affär, hoppborg i höskulle-format mm. Där trivdes de sååå bra och ville aldrig gå därifrån...
Ronjaföreställningen var också helt magisk. Många av de kända scenerna utspelades och det var galet bra teknik bakom. Och andra dagen blev det så lyckat att det drog ihop sig till riktig åska och det mullrade på bra "på riktigt" också och inte bara i showen.


Mycket dans och sång


Ja, ni ser ju hur svart det blev på himlen


Borgen innan den rämnar...


...och efter...


Emilia är fashinerad


De hade t o m snöfall för att spela upp rumpnisse-scenen ni vet när Ronja åker skidor och fastnar med foten...


Glass i stora lass måste man ju ha. De fick varsin huvudbonad som de bodde i sen under hela semestern. Emilia en Madickenhatt och Felix valde Emils "mysse"


Rumpnisse


Lagom till att Ronja slutat den andra kvällen kom regnet. Det fullkomligt vräkte ner och åskan mullrade på bra hela natten...


Men lite mysigt ändå när man väl kom hem...


Ja ni ser....


Jag har sååå många fler bilder men kan ju inte ge er kramp i ögonen så de spar jag för mig själv. Men kan verkligen rekommendera ett besök till Vimmerby och Astrid Lindgrens värld. Helt magiskt och jag fick tårar i ögonen många gånger kan jag säga. Men boka in två dagar för föreställningarna går samtidigt och man vill ju se allt :)

Imorgon tar vi lite Kolmården då....

Puss & Kram
/Vivvi

1 kommentar:

  1. Ser supermysigt ut. Måste ta en tur dit nästa sommar och stanna i två dagar känner jag.

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar