VivanDivan

VivanDivan

tisdag 7 december 2010

Man slutar aldrig förvånas…

…över hur olika vi människor är och hur olika kulturer kan skapa riktiga problem. Jag jobbar ju i ett projekt med en grupp indier och det är enorma kulturella skillnader. Det har skapat en hel del i projektet men samtidigt lär man sig otroligt mycket. Himla spännande faktiskt men i stort sett varje dag förvånas man över hur stor skillnad det är. De är mycket mer osjälvständiga än vi och gör ingenting som inte finns klart angivet på papper. Vi svenskar är ju mer så att vi löser problemen vartefter och gör det som behövs för att det ska fungera. Är också mer van vid en plattare organisation. Indierna har en fruktansvärd hierarki där den som står lägst nästan inte ens är tillåten att tänka själv och ta egna beslut.

Himla kul och fascinerande jobba man har faktiskt och jag trivs verkligen toppen, även om arbetsbelastningen ibland är orimligt hög och man har mycket att göra samtidigt som jag får chansen från min arbetsgivare att utvecklas genom utbildningar och certifieringar vilket ju också tar en massa tid. Nästa vecka är det dags för kurs igen. Och som konsult är man nästan tvungen att jobba igen de tre dagar man är borta på kurs för det har ju uppdragsgivaren kanske inte samma förståelse för om man har otur.

Ja, det var lite om vad jag pysslar med om dagarna i brist på annat att skriva. Smile

Dagens består av min nya favvotunika från ChillNorway med sjal från Ester Elenora, stövlar Björn Borg och benvärmare H&M (Ser på bilden att jag satt den ena uppochner, vilket åtgärdades innan jag åkte till jobbet ha ha)

P1040126P1040122P1040123P1040124

Puss & Kram

/Vivvi

2 kommentarer:

  1. Indierna är ett härligt men märkligt folk. Jag bodde där några månader när jag studerade globalisering och herrjösses!!! Jag både älskade det och avskydde det. Hierarkin som du beskriver är verkligen helt inbyggt i det indiska samhället. Så mycket korrumption pga detta och sjukt mycket orättvisa. Samtidigt var det i Indien jag lärde mig att man ska prioritera med hjärtat först, sedan med hjärnan...
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Dom är sååå bra dom där benvärmarna, gör sån skillnad när man har dom!
    Förresten, va glad jag blev när jag såg att det faktiskt va ett program kvar av Så mycket bättre. Love it! Kram

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar