VivanDivan

VivanDivan

onsdag 25 december 2013

En julafton i bilder

Halloj igen! Har ni det lugnt och skönt i hemmets vrå eller är det nya julfiranden, kalas eller party som gäller idag? Här har vi som vanligt hemmadag med bara lugn och ro. Vi har byggt playmobil som barnen fick igår i paketen, vi har spelat spel och tittat på film. Nu har jag tänt en miljard ljus här i vardagsrummet, barnen spelar Den försvunna diamanten och T står i köket och har börjat med maten. Vi äter alltid “eget” julbord bara vi fem på juldagen med bara sånt vi tycker är gott. Blir dock ändå en del då vi alla har egna favoriter. Men det gör inget för då har vi rester resten av veckan sen hi hi….:)

Tänkte ni skulle få se lite bilder från vår julafton igår. Jag vaknade som jag skrev i förra inlägget redan 03:30 och när jag var klar med mina sysslor tände jag lite ljus och lade mig i soffan och tittade på en julfilm på TV. T vaknade vid sextiden och kom ner han också. Vi drack en varsin kopp te och förundrades över att barnen fortfarande sov när klockan var åtta. Men strax efter åtta blev det liv i luckan och småttingarna stormade ner till den lilla pakethögen som låg på golvet under granen.

DSC_0948

Vid 11 kom Ts syster hit för lite julgröt-lunch. Hon är den enda i hans familj som är kvar i stan då de övriga är uppe i Idre över jul så vi firar lite med henne på förmiddagen.

DSC_0954

Egengjord gröt ska det vara som stått och puttrat på jättesvag värme i flera timmar. Mycket grädde i också och så en handfull mandlar för det tycker barnen är så kul. De rimmar så det står härliga till med andra ord :)

DSC_0955

Efter gröten gjorde jag några julkort som jag skulle ha och lägga biljetter till diverse arrangemang som nära och kära skulle få. Ja, jag är ofta ute i sista stund med sånt men det gick ju bra det med…Tycker de blev rätt fina faktiskt…

DSC_0956

Alldeles innan Kalle Anka åkte vi in till mina föräldrar där systeryster med Australiensaren redan befann sig. Och vet ni, de unga tu hade gått och förlovat sig. Australiensaren hade fallit på knä med en blixtrande diamantring några dagar innan och det måste ju firas så jag hade med en flaska Champagne att skåla i. Så det blev ingen traditionsenlig glögg till Kalle anka utan skumpa istället men det funkade ju lika bra :-)

DSC_0962DSC_0966DSC_0968

Finaste paret som nästa sommar blir herr och fru…

DSC_0972

Barnen var lite rastlösa och fick öppna en varsin julklapp så att de skulle ha något att pyssla med.

DSC_0977DSC_0984DSC_0988

Efter Kalle Anka dök sen andra syster och systerdotter upp samt stora E som varit hos sin mamma på förmiddagen. Och då blev det förstås stora julbordet som alltid är lika gott. Men mamsen var inte så nöjd på papsen då han glömt bort att jag har glutenintolerans och hade gjort Janssons frestelsen med vanligt ströbröd och omeletten på vetemjöl. Men inte gjorde det mig något för det fanns såååå mycket annat gott att mumsa i sig :)

DSC_0994

Och sen kom då den efterlängtade Tomten. Med solglasögon iår igen och Emilia är nog på gränsen till att inte gå på detta längre. Hon räknade genast ut vilka som var kvar och att min syster var den som saknades iår. Barnen fick ju biljetter till Melodifestivalfinalen i Friends Arena och det var nog det bästa av allt tror jag :)

DSC_0998

DSC_0001

Jag stod för efterrätts-bordet iår och hade gjort Budapestrulle och pepparkakscheesecake. Båda blev jättegoda tycker jag själv och helt glutenfria :). Jag lovar att lägga ut recept på dem en annan dag.

DSC_0016

Efter julklappsutdelningen var Emilia sååå trött och somnade i nya one-piecen under bordet med favoritklapparna bredvid sig

DSC_0026

Felix höll i längre och pusslade med kusinen ett bra tag…

DSC_0030

…innan han lade sig bredvid syster sin och somnade han också.

DSC_0033

Vid tolvtiden på natten packade vi ihop familjen och åkte hem, nöjda och glada efter en magiskt mysig julafton. Somnade som ett ovaggat barn (eller hur säger man?) och vaknade pigg och glad imorse.

Nu ska jag nog kila ut i köket och hjälpa mannen med maten. Ha en fin juldagskväll raringar

Puss & Kram

/Vivvi

3 kommentarer:

  1. Ni ser ut att ha haft det jättetrevligt.
    God fortsättning önskar Titti i Bangkok

    SvaraRadera
  2. God Jul på dig och vilka fina julkort!!
    Kram!

    SvaraRadera
  3. God fortsättning på julen!
    Kram

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar