VivanDivan

VivanDivan

söndag 23 december 2012

Se på vår fina gran…

…den grannaste granen i stan…or not!

Halloj bloggisar! Oj vilken sen bloggning det blev idag. Igår kväll blev det heller inte mycket datortid. Höll på och donade hela dagen och på kvällen kom min syster över för lite tacomys och sleepover. Så vi hade rätt fullt hus här. Dessutom när de övriga sov gjorde jag och T klart det sista med tapetsering och målning och städade, satt upp gardiner och pyntade lite i lilla TV-rummet. Jag blev riktigt nöjd och det kommer bli ett jättemysigt litet rum att sitta och titta på lite TV eller spela spel eller något annat sällskapligt.Idag har vi varit nere på stan och strosat lite med andra syster och hennes pojkvän samt min far. Den årliga traditionen att gå och fika med pappa som hängt med sen vi var små och kan ju absolut inte brytas :) Var förvånansvärt lite folk på stan. Kanske är den här julen lugnare än vanligt då man har lite helg innan julafton så folk hinner med bättre än vanligt…här hemma är det så i a f. Vi är nu helt klara och hela eftermiddagen har vi suttit här hemma med mami och papi samt syster och hennes W och druckigt glögg och ätit pepparkakor med ädelost. Det är ju bara såååå himla gott :)

Klädde granen gjorde vi dock igår med alla barnen (Emilia, Felix, Leea och stora Elin). Vi hann inte ut och hugga någon så T åkte runt för att köpa en men oj vad urplockat det var (förstås om man är ute två dagar före jul). Så det blev vad det blev men med en MAAAAASSA pynt som barnen vräkte på tycker jag den är rätt fin ändå…

DSC_0177

Mycket av vårt gamla julgranspynt blev hmmm lite förstört i flytten så jag köpte lite nytt. Temat var guld, silver och vitt. Och kidsen fick härja vilt. Vilken lycka att rodda runt bland alla vackra och glittriga saker

DSC_0197

Mitt stora misstag var att jag köpte sånt här guld-trassel-tråd som sen var precis överallt….men oj vad det glittrade

DSC_0175

Alla fyra samsades och var sååå ivriga

DSC_0195DSC_0194DSC_0193DSC_0191

Det finns dock ett pynt som bara jag får hänga upp och som alltid måste få hänga i vår gran. Och det är en ängel som jag fick av min farmor när jag var liten. Den får mig att tänka på farmor och det känns som den här ängeln på nåt sätt vakar över oss. Även om hon vårdats ömt har hon tappat sina ögon och näsa men det gör inte så mycket…hon är älskad ändå :)

DSC_0189

I år var det Emilias tur att hänga upp stjärnan i toppen och det är en uppgift de tar på största allvar mina små

DSC_0185

Lite finjustering av T bara

DSC_0183

På plats…

DSC_0188

…och det färdiga resultatet…lite på sniskan men vad gör det. Den är klädd med kärlek och den är vår. Nytt för iår är också att jag köpte en stor lövkorg på Bauhaus och ställde den i. Blev riktigt bra tycker jag :)

DSC_0209

Nu ska vi äta vår traditionella 23e december-middag som alltid består av det mest ojuliga vi vet…biff, pommes frites och bea-sås. För sen blir det julmat i flera dagar på raken :)

Hoppas ni kan ta det lite lugnt nu och få lite härlig julstämning kära vänner…

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

6 kommentarer:

  1. Vilken guldig fin gran! En riktigt god jul, kram Nilla

    SvaraRadera
  2. Vacker gran! Vi har också skippat jultemamat idag och grillat ute i snön!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Så vacker gran i guld!
    Önskar dig en fin jul, kram Suss

    SvaraRadera
  4. Tycker granen är jättefin! Smart att äta icke-juligt innan jul - man får nog av de där prinskorvarna och skinkan... Här fick jag serverat pannbiffar och potatis, inte så dumt :-)

    En riktigt, riktigt god jul till dig och dina!

    Kramar

    SvaraRadera
  5. Så fin granen blev! God jul önskar jag dig och din familj. Kram!

    SvaraRadera
  6. Så mysigt och fint! Hoppas ni får en underbar julafton. God Jul!
    Kram

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar