VivanDivan

VivanDivan

tisdag 14 augusti 2012

Godaste lövbiffen på annorlunda vis

Tjillevippen bloggisar! I morse var det sådär daggigt och friskt och det känns att det är kallare tider på gång. Tänk att vi redan går mot höst. Men fortfarande känns det roligt att börja jobba och det händer mycket spännande på jobbet i höst med roliga projekt och dessutom ska jag gå en ny certifieringsutbildning fram till jul som kommer kräva både plugg och engagemang. Dessutom har vi en Londonresa att se fram emot jag och T i oktober, vi flyttar i september så nog kommer tiden flyga fram till jul minsann :)

Men först ska den här veckan klaras av. Imorgon kommer min yngsta syster “hem” från London på besök och ska vara här tills på söndag. Ska passa på att försöka träffa henne så mycket jag bara kan. På torsdag har vi begravning för älskade mormor och tills dess måste jag öva in tre sånger som ska sjungas. Amazing Graze, You raise me up och Himlen är oskyldigt blå. De två första har jag svenska texter på som är så fina. Utmaning är det i a f….

Men vad jag babblar, tänkte ju slänga ut godaste receptet på lövbiffrullader som vi gjorde här för ett tag sen men jag har glömt bort…

1. Ta så många lövbiffar som du behöver. Hacka salami, rödlök och västerbottenost och lägg på. Salta och peppra

DSC_0749

2. Rulla ihop och fäst med tandpetare

DSC_0752

3. Bryn ca 100 g smör och pressa i två lime

DSC_0753

4. Fräs sedan rulladerna hastigt i limesmöret och ställ sen in pannan i ugnen. Ös några gånger med smöret över rulladerna.

DSC_0751

5. Blanda såsen som består av en burk kidneybönor, crème fraiche (ca 2-3 dl) och ca 2 klyftor vitlök (anpassa efter hur starkt du vill ha). Salt och peppar.

DSC_0754

6. Servera med nachos och ev potatis. Egentligen ska det inte vara potatis till men för barnens skull brukar vi ha det.

DSC_0755

Det här är verkligen galet gott och röran med kidneybönorna är grymt god att dippa chipsen i plus att limesmöret ger extra sting.

Muuuums och happy cooking

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

4 kommentarer:

  1. Wow! Everything looks so tasty!

    http://theprintedsea.blogspot.com/

    SvaraRadera
  2. Ja du har mycket framför dig under hösten. Lika bra att få tiden att gå snabbt mot jul, sen är det vår igen:)
    Maten ser verkligen god ut.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Vilken höst du har framför dig!!! Ser jättegott ut! Det ända var kidneybönorna som jag absolut inte gillar! Kan man ta ngt annat istället!?
    Kram Helena
    Visst är Google fantastiskt !!

    SvaraRadera
  4. Tror inte hösten blir speciellt tråkig för er:) Jisses vad ni ha mycket roligt på gång. Det trista är att ta farväl av mormor:( KRAMAR

    Spännande recept, ska absolut prova rullarna men jag vill nog ha annat tillbehör, återkommer

    Kramar

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar