VivanDivan

VivanDivan

tisdag 14 augusti 2012

Åldersgräns för korta kjolar och Zumba…what the f***

God morgon alla sötnosar därute! Jag läste en tidning för ett tag sen (minns inte vilken blaska det var) där det stod om ålder och vad som passar sig och inte. Tydligen är det helt fel att ha korta kjolar och träna Zumba när man är över 40. Jaha, så om 3 år är jag för gammal för att ha kjol som slutar ovanför knäna. Vad är det för trams? Och Zumba passar väl alla, stora som små. Ser ju urkul ut och jag lovar att när min 40-årskris slår till och jag blir träningsgalen (som jag misstänker att jag kommer bli ha ha) så är Zumba definitivt något jag skulle kunna tänka mig. Bra träning och dessutom kul. Varför ska man inte få skaka lite rumpa när man är över 40? Nä det där köper jag inte. Vem har bestämt de där reglerna?

Nån som håller med mig eller tycker ni det är dags att börja dölja spirorna? :-)

Så därför kör jag en “spir-visare” idag med Odd Molly chrochet frill dress i dark berry strlk 1. Så himla lustigt att en klänning som man gått och drömt om bara dyker upp sådär i två fäger då jag först köpte den i apricot av finaste C och sen hade hennes syster också en i dark berry som var helt ny och jag fick då erbjudande att köpa den också. Och med det priset jag fick kunde jag ju inte låta bli hi hi. Till idag har jag skor från Converse och ett vitt långt linne från Lindex.

DSC_0004DSC_0009DSC_0021DSC_0016DSC_0019

Ursäkta de urkassa bilderna. Leker med kamerans inställningar och självutlösaren och jag får verkligen inte till skärpan. Eländiga manick. Måste nog ta och gå en fotokurs snarast :-) Imorgon får jag lov att gå tillbaka till den lilla kompaktkameran för den funkar relativt bra med självutlösaren och skärpan.

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

13 kommentarer:

 1. Zumba är ok hur gammal man än är! Men korta kjolar/klänningar skulle jag aldrig visa mig i. Men jag är ju mamma och lärare, så det passar sig inte tycker jag. Men på andra är det helt ok! Beror ju lite på vilket yrke man har oxå.. Du kan ha det!

  SvaraRadera
 2. Skåne-Tittiaugusti 14, 2012

  Gah, de där spirorna kan du visa tills du är 80 bast!! Det beror inte på åldern utan hur de ser ut...

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Typiskt fånigt med åldergränser på det där sättet, man ska dessutom klippa håret i kort frisyr efter 40 eller något sådant. Det där måste få vara individuellt och träna det ska vi göra hela livet med det vi tycker är roligt.
  Hade jag dina ben skulle jag definitivt bära korta kjolar, nu har jag ju små feta ben istället och då blir det längre och detta gäller mig inte hur jag tycker andra ska välja.
  Kram på dig från Eva

  SvaraRadera
 4. Ha ha ja då går jag mot alla förmaningar! Du den där klänningen var supersnygg på dig! önskar jag hade mindre mage, då kunde jag nog ha en sådan fining!
  Zumba kanske!
  Kram helena

  SvaraRadera
 5. Hallå! Tack Vivan! Nu är jag anmäld till Zumba hos Dermot i höst!!!!

  SvaraRadera
 6. Tycker det är skilnad på kort och kort. Väldigt korta kjolar hade jag inte velat se på varken min 60 åriga mamma eller mina äldre vårdtagare. Sedan tycker jag det beror på hur benen ser ut också :-)
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Fining!! Klart man kan ha kort kjol... jag är 46 då skulle jag ha slutat för länge sedan då.... det beror ju på vad man har till...
  Kram Cia

  SvaraRadera
 8. Herregud alltså! Tänk om man skulle tro på allt som står i tidningarna! Att träna kan du göra hela ditt liv, alla träningsformer! SÅKLART!
  När det kommer till korta kjolar/klänningar så tycker jag inte att det passar sig med kjolar/klänningar som slutar strax under rumpan.... Inte ens från typ 20-åringar och uppåt i åldrarna... Det ser inte "klätt" ut helt enkelt! I grund och botten så är det inte en åldersrelaterad grej för mig (och inte heller om du har snygga ben) utan mer en tycke och smak grej! Jag tycker det är ursnyggt med kjol och ska den sitta på mig så ska den sluta typ en dec ovanför knäet om den är tight, en annan nedanför knäet för att den... osv.. Sen beror det även på om jag ska till mitt arbete eller om det är fritid. Arbete betyder alltid mer dressad och lite längre kjol/klänning!
  Tack för en fin blogg!
  Kia

  SvaraRadera
 9. Ja för min del tycker jag att man får göra precis som man vill. Jag är ju förskollärare och finns säkert de som tycker att jag har för korta klänningar ibland. Personligen skulle jag aldrig ta på mig en klänning som går halvvägs ner på smalbenet det tycker jag inte är så fint. Men som sagt var vi tycker alla olika.
  Kram/
  Berit

  SvaraRadera
 10. Hade jag dina spiror skulle jag gå i kort kjol! Kram

  SvaraRadera
 11. Haha då är jag och 90 % av övriga i min zumba grupp helt ute då:) kram Nilla

  SvaraRadera
 12. Har självklart inget med ålder att göra. Tycker jag. Varken träningsform eller kläder. Träningen - aldrig. Kläder beror på vad man visar och hur man visar det tycker jag. Dessutom i vilken situation. Men jag förstår hur du tänker. Jag som 46+ brottas med de tankarna.

  Kram Lena

  SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar