VivanDivan

VivanDivan

fredag 10 augusti 2012

Alltså Lego förba….ade leksaker….

God morgon bloggisar! Eller jag menar, god lunch kanske. Här har vi varit riktigt lata nu på morgonen. Barnen har tittat lite på barn-TV och lekt medans den här mamman legat på spikmattan och kikat på Morden i Midsommer på TV3 Play. Vi bestämde oss för att unna oss att vara lite lata såhär sista semesterdagen för den här gången. På måndag börjar allvaret igen med jobb, förskola och förskoleklass för Emilia. Fick en anonym fråga igår om hon “verkligen” skulle börja på 6-årsverksamhet för hon ser så liten ut. Och svaret på det är att varför skulle jag hitta på något sånt? Hon är rätt liten storleksmässigt men jag har ju ingen anledning att här i bloggen hitta på att hon ska börja 6-årsverksamhet. Hon SKA börja på fritids på måndag och sen börjar förskoleklassen den 22a om jag inte minns fel. Så nu vet ni det :)

Förresten, ni som har barn, hur känner ni för Lego? Visst är det oerhört roligt med Lego och Duplo och jag bygger gärna med småttingarna, men….

Ja det finns ett stort MEN!  De där små “suckrarna” ligger ju precis överallt och speciellt på ställen där man inte ser dem och kliver på dem och attans vad ont det gör. Var väl lite mer ok med Duplo när vi bara hade det men nu är det smålego också och de där bitarna kan visst aldrig hålla sig i lådorna…

Hemma hos oss hittar man legobyggen överallt. På golvet…

DSC_0019

…i trappen

DSC_0021

Och när man ber dem plocka undan eller t o m erbjuder sig att hjälpa till får man alltid höra att man INTE får förstöra det de byggt. “Vi ska fortsätta leka imorgon”

DSC_0023

Jotack, och på morgonen efter sätter man ner foten nedanför sängen och AAAAOUTCH!

DSC_0020

Eller en klassiker, telefonen ringer och man springer för att svara…kadam så har man klivit rakt på nåt alster

DSC_0027

Nån som känner igen sig?

Nu ska vi fortsätta lata oss en stund till här och sen blir det fredagsmys…alltså en latdag hela dagen…jupp, det blir det…

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

6 kommentarer:

 1. Ha ha! Känner igen det där..! Jätteroligt att de är kreativa m legot men som sagt, det ligger verkligen öööööverallt! Och så får det som sagt inte "förstöras".. Suck! 75 000 halvfärdiga legohus här och var. Och dessa Ninjago-gubbar...!!!! ;-)

  Ha en fin sista semesterdag! I nästa vecka ska min äldsta skolas in.... Pirrigt! Lycka till med er inskolning!
  / Caroline

  SvaraRadera
 2. Jag känner absolut igen det, ont som f*n gör det att trampa på dem. Här har vi en regel som går ut på att allt ska i lådor för läggdags, och de lyckas ganska bra med det så länge det finns gott om plats till det som är halvbyggd och ska fortsättas på nästa dag.
  Men Vivvi, visste du inte att det är vanligt att ljuga om barnens ålder? ;) Att du fick frågan ens.. helt otroligt!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Haha...jag känner igen mig även om det var ett tag sen.

  Mina stora barn, nu 18, 20 & 21, lekte nästan alltid med lego när de var små. Och visst vet jag hur det känns att kliva på lego.

  Esmeralda (som också börjar i förskoleklass nu i augusti) har hittills bara lekt med storesyskonens duplo men det kanske är dags för lite lego till henne också. =)

  Jag gillar nämligen lego till skillnad från andr billiga plastleksaker som bara går sönder. Lego håller i all evighet och kan ärvas av syskon etc. Jag lekte själv med lego när jag var liten och hade en stor burk som mina barn fick.

  Kram kram

  SvaraRadera
 4. Skojar du??? Jag har lego överallt!! Sonen (som nu fått flytta ut i det tidigare tv-rummet pga för mycket grejor - läs lego) sprider sina alster över allt. Jag trodde rumsbytet skulle hjälpa, men nu släpar han ner allt till vårt nya tv-rum för att kunna umgås, leka och bygga samtidigt! Och de byggen som man en gång köpt, de är ihop tre sekunder, sedan är allt i mikrobitar, och han gör nya, egna alster... Man får väl se det som kreativitet :-) ! Älskar din blogg och dina härliga mixer av märken och stilar! Har svårt att matcha ihop snyggt själv, men får inspiration här (och mod!). Var förresten på Plain Vanillas lagerutrensing i tisdags - den skulle du ha gillat! Kom hem med fyra plagg (med make och son i släptåg gick det med nästan racerfart, men fynden kom med hem!)! /Ellenor

  SvaraRadera
 5. Hahaha...känner fullständigt igen det! Men kul har de små hjärtanen ;-)

  SvaraRadera
 6. Jodå, det trampas på både det ena och det andra i leksaksväg......Kram!

  SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar