VivanDivan

VivanDivan

lördag 11 augusti 2012

Madame Stoltz, höstkänsla och handbollsfeber

God morgon vänner! Nu känns det verkligen att hösten börjar närma sig. Vi hade fönstret öppet i sovrummet som vanligt på sommaren och jag har faktiskt frusit inatt och legat och kurat under duntäcket. Men det blir riktigt friskt också så det kan vara värt att ha fönstret öppet så länge det går :)

Nu när vi ska flytta har jag börjat kika lite på inredningsbloggar och inspirationssidor för att hitta just inspiration till hur vi ska inreda i nya huset. Jag vill behålla lite “bondstil” då det är ett sånt hus och vi ju faktiskt kommer bo på landet men vill blanda lite med modernt. I huset vi bor i nu är det mönstrade tapeter överallt vilket nu fått mig att vilja ha det liksom “rent” och enkelt istället så det blir mycket vitt överallt till att börja med. Kommer sen blanda med trä, grått, beige och kanske blått. Gillar den där så kallade New England-stilen med marint och lite “yacht-känsla”. Ett par Lexington-kuddar kanske lär införskaffas t ex. Nåt annat jag gillar är zink. Ger en lite gammal känsla som jag gillar och jag hittade världens söta fönsterlampor som jag tänkte ha i köket sen. De är från ett märke som heter Madame Stoltz…

DSC_0032

Ska bara dit med en lampa och sladd så tror jag det kan bli fint sen :-)

DSC_0028

Jag är helt novis i inredning och har aldrig hört talas om Madame Stoltz men mycket fint finns det. Lite sådär industri-inspirerat men med en “antik” touch. Äsch, jag kan inte beskriva så bra men ni kanske fattar :-)

Och hörrni, vilken oerhörd urladdning det blev igår kväll när våra svenska handbollsherrar lyckades vinna mot Ungern och nu är i OS-final imorgon. Alltså, handboll måste ju vara en av de mest nervpirrande och spännande sporterna att titta på. Det händer ju saker precis hela tiden. Jag stod upp i soffan och skrek igår kväll så spännande var det hi hi…

427123_173756416092930_39677187_n

Nu blir det lite frukost här. Hoppas ni får en fin lördag

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

9 kommentarer:

  1. De där lamporna kommer säkert passa perfekt i ert hus på landet. Ha en fin lördag.

    Kram Lena

    SvaraRadera
  2. Walther och Co. har även de mycket fint i zink. Och house doctor. Det finns massa fint om man gillar den stilen. Kul att få inreda ett nytt hus.

    Jag sover med fönstret öppet året om oavsett minusgrader. Sover mkt bättre då.

    Kram

    SvaraRadera
  3. Å vad roligt att inreda ett nytt hem :) Så klart lite bökigt också men mest kul.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Det ska bli jättekul att följa er på vägen mot er nya hem. Nu har vi bott här i 3 år snart och då tryter suget efter att hålla på. Nu vill jag göra om lite igen, så jag ser fram emot inspiration.
    Kram

    SvaraRadera
  5. Vilka superfina lampor!!!

    Handboll är otroligt kul att kolla på dock så lite väl spännande ibland ;)


    KRAM

    SvaraRadera
  6. Oj en sådan lampa har jag som jag köpt för flera år sedan, tyvärr har jag inte varken sladd eller lampa än, vet inte ens vart jag har lampan! Men det blir säkert jättefint!
    Kram Helena

    SvaraRadera
  7. Jaq tror ni kommer att få det toppenfint!Spännande att få hänga med i renoveringen! Med din goda smak kommer det att bli toppen;)

    Kramar
    Adela

    SvaraRadera
  8. Åh jag älskar Madame Stolz, ett Dansk företag så klart
    Har precis köpt soff bord därifrån mailar dig så får du se!! Kul o inreda nått "nytt"
    kram Cia

    SvaraRadera
  9. Fina lampor:) I morgon har vi final att titta på! Underbart! Kram

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar