VivanDivan

VivanDivan

onsdag 1 augusti 2012

En dagens Hunky Dory och såhär kommer köket bli före och efter…

Halloj! Idag blir det sen bloggning minsann. Jag och T hade egenmys igår kväll utan småttingarna och det blev lite grekisk mat och mys i soffan. Han kom hem med lite färdigmat och så tittade vi på US Marshalls på TV. Så himla länge sen vi båda satt och mös tillsammans en hel kväll :)

Sen fortsatte vi faktiskt “vuxentiden” idag också då vi passade på att åka iväg till Västerås och kika på golv, kök och lite annat. Sitter faktiskt här nu och är ganska nöjd med dagen och alla val vi fått gjorda när det gäller just köket. För att sätta in ett helt nytt kök innebär en massa val har jag insett. Golv, väggar, vitvaror, vilka skåpluckor, typer, placering o s v. Det har i a f slutat med ett IKEA-kök som vi fick till till slut i deras 3D-verktyg och det var riktigt smutt. Såhär såg det ut när vi börjat riva (nu är allt utrivet)…

IMG_1614IMG_1618IMG_1619IMG_1620

Tanken är då att vi ska öppna upp dörren ovan till en mer portal-liknande öppning för att få mer yta och ljus i hallen. Golvet ska bli ny viloljad ekparkett lutar det åt och på väggarna vitmålad pärlspontpanel istället för tapeter. Nya köket kommer bli IKEAs Lidingö off-white (typ nedan inspo som jag lånat från IKEA)

ikeainspo

Antagligen med vitrindörrar på överskåpen och bänkskiva lutar åt mörk valnöt. Kaklet blir vitt men vi har inte helt bestämt formen än om vi ska ha små mosaikplattor eller avlånga. Nedan kan ni se med IKEAs ritverktyg hur det kommer bli.

kök2kök3kök4kök1

Vi har nog inte fått till allt rätt men det hjälper de till med sen på IKEA om vi missat nåt och så. Sen har vi lämnat öppet om vi ska ha mer skåp under fönstren som det var på det gamla men just nu känns det som vi klarar oss med detta för vi vill gärna ha lite yta i köket istället för att trycka in fullt med skåp. Skafferi har vi redan ett jättestort bredvid köket så det behövs inte. Sen är nog detta ett av IKEAS mest populära kök så det går ju att komplettera om vi ångrar oss…Men riktigt kul är det :)

Vad har vi mer gjort då? Jo vi har köpt en ny TV som ska upp i vårt sovrum och så har vi kikat på badrum och annat som vi kan behöva. Dessutom shoppat lite födelsedagspresenter till Felix som fyller år på fredag. En riktigt effektiv dag men oj så fort den gick. Tar tid sånt här…

Dagens idag blev en ny klänning som jag köpte av fina Pernilla som har bloggen Life Silverlining and I. Hunky Dory är märket och den var urskön och kommer bli en favvo känner jag. Tack söta Pernilla…Till den har jag skärp Rehard, skor Vagabond och halsband Unica of Sweden

DSC_0762DSC_0763DSC_0766DSC_0764DSC_0765DSC_0767DSC_0769DSC_0771

Oj, nu blev det ett gigantisk inlägg men så blir det ju ibland hi hi :) Read it or weap…

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

14 kommentarer:

  1. Hej!
    Oj vad fint ni kommer att få det och roligt att få följa med lite i renoveringen.
    Kramar från Eva

    SvaraRadera
  2. Vad fint det kommer att bli! Ni gör helt rätt som väljer pärlspont. Det har vi sedan vår senaste köksrust, och det är både snyggt och lättskött. Jag får riktiga nostalgivibbar, för det gamla köket liknar vårt som det såg ut innan vi gjorde om. Kram!

    SvaraRadera
  3. Det kommer att bli hur fint som helst!! Och det ska bli spännande att få följa med lite i renoveringen
    Kramar!

    SvaraRadera
  4. Supesnygg klänning! Kul när man kan köpa så fina saker av varann!
    Köket kommer också bli snyggt! är också sugen att göra om hemma!
    Kram helena

    SvaraRadera
  5. Hej! Bra val av kök :-) Vi har också Lidingö luckor från IKEA, riktigt snygga, dock andra handtag än de du visade på bilden. När det gäller kakel tycker jag absolut ni ska ta vita avlånga med fasad kant, inte mosaik, det blir så plottrigt. Vi lydde snickaren som satte in vårt kök, han sade: ta vitt klassiskt kakel, det tröttnar man inte på, ta inte mönster, färgat eller plottrigt. Han hade helt rätt.
    Vi har bänkskivor i körsbär, valnöt är lite för mörkt tycker jag. Lycka till med renoveringen.
    /C

    SvaraRadera
  6. Vad avund jag blir på er renovering, det är absolut något av det roligaste som finns:) Dock ligger det mycket jobb under som är småtråkigt. Ska bli hur kul som helst att se hur det blir..
    Kram

    SvaraRadera
  7. Jag bara älskar de skorna. Du vet möjligtvis inte var man kan få tag på sådana?

    Kram Jossy

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag älskar också skorna, sååå sköna. Jag köpte dem förra året på Eurosko men jag har inte sett dem iår så jag vet inte om de finns kvar nånstans.

      Kram
      /Vivvi

      Radera
    2. Både snygga & sköna, kan ju inte bli bättre, haha ;-)Okidok, då får jag hålla utkik och se om jag kan hitta nåt liknande. :-)

      Tack ska du ha. KramKram

      Radera
  8. Så snyggt. Vi renoverade hela huset för två år sedan, phu. Men det värt allt pust och stånk!!!

    Jag bara MÅSTE ha ditt fantastiska halsband. Har googlat runt somen galning efter det. Snälla, var har du köpt det?!

    Kram och tack för en bra blogg

    NewYorker

    SvaraRadera
    Svar
    1. Halsbandet är Unica of Sweden och det har jag köpt på Tullhuset Living i Västerås. Du kan ju kolla med dem om de har det kvar. De skickar. Sök upp Tullhuset Living på Google eller deras Facebook-sida så kommer du rätt :)

      Kram
      /Vivvi

      Radera
    2. Stort tack!!!

      NewYorker

      Radera
    3. Nu är halsbandet påväg till mii ... De är verkligen urgulliga i affären, Tullhuset Living! När jag ringde var halsbandet tyvärr slut ... men nej, hängde det minsann inte ett på skyltdockan!

      Vilken tur!

      Stort tack igen!

      NewYorker

      Radera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar