VivanDivan

VivanDivan

tisdag 15 april 2014

Vad göra i bilen en låååång resa?

God morgon kära vänner! Här skiner solen idag och det ser ut att bli en underbar dag. Vi har precis ätit frukost framför en brasa i öppna spisen och snart ska vi ge oss ut i backarna igen. Vi hade en perfekt dag igår men lite missöden och äventyr blev det allt men det får jag ta senare för nu tänkte jag bara tipsa om bästa aktiviteten när man åker bil långt med småttingar. Vi gör det alltid och det kan roa dem länge och väl och resan känns lite kortare. Det jag talar om är bilbingo. Har ni lekt den leken/spelet? Man ritar upp brickor med olika saker man ska se efter vägen och så får alla en varsin bricka (alla olika) och så kan spelet börja. Den som först får tre i rad ropar bingo på vanligt vis och så kan man även köra full bricka. Vi brukar få köra flera omgångar och det kan vara lite klurigt att hitta på bra saker som inte är omöjliga men samtidigt lite kluriga

IMG_4087 

Bilresan kändes faktiskt riktigt ok ändå fast vi satt i bilen i närmare fem timmar (stannade i Mora för lite storhandling) men annars körde vi på hela vägen utan stopp. Lite matsäck med i bilen och bra musik att rocka till. Vi körde Vivvis skämslista fullt ut med bl a lite Markoolio som kidsen älskar…och visst måste man lyssna på Vi drar till fjällen när man är på väg till fjällen :-)

IMG_4088

Emilia tog en liten “nap”….

IMG_4084

…medans Felix satt och skrev

IMG_4085

Och tänk, vi såg renar på vägen. Det var stort och givetvis åkte kameran fram :). Riktigt turistigt….

IMG_4089IMG_4090IMG_4091

Och när vi kom fram fick vi direkt ett glas vin serverat och lite senare även middag hos svågern och svägerskan som äger huset vi bor i (flera lägenheter så vi har vårt eget krypin):)

IMG_4092

Nu måste jag sätta lite fart här men vi hörs senare…

Puss & Kram

/Vivvi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar