VivanDivan

VivanDivan

torsdag 3 april 2014

Hur sjutton ska vi veta…

Halloj alla fina! I morse måste jag varit riktigt trött för jag hörde inte när klockan ringde och vi blev lite sena upp. Dock hann vi i a f till skola och jobb på utsatt tid så en del hemmafix måste ha rationaliserats bort. Bloggningen t ex som jag fixar lite snabbt nu på lunchen istället :-)

Nu till helgen avslutar vi en två veckor lång period utan mjölk för Felix och ska då utifrån det se om han blivit bättre i magen. Men hur svårt är inte det? Vi frågar honom om han själv känner sig bättre och det svarar han ja på men tycker ju fortfarande han är väldigt gasig och har problem när han sitter på toaletten. Är ofta hård i magen o s v. Och då är ju frågan…hur ska vi veta om det är mjölk/laktos eller inte på den här korta tiden. Känns lite svårt att veta vad man ska kolla efter. Vi har ju remiss också att ta prover på lab men när ska vi göra dessa då? Ska det göras när han är i en mjölkfri period eller när han ätit mycket med mjölk? Är det någon som gjort såna här utredningar som vet hur det ska gå till? Har en känsla av att skolläkaren kanske inte är specialist? Jättesvårt ju?

Dagens foton hann jag i a f med som jag visar här nedanför. Tröja ChillNorway, jeans Blue Rags, skor Via Vai.

DSC_0231DSC_0232DSC_0230DSC_0234DSC_0235DSC_0236DSC_0237DSC_0238

Ser ju verkligen helt galet blek och glåmig ut på bilderna och det är faktiskt lite så jag känner mig idag också måste jag säga. Inte är jag frisk och kry direkt men idag blev det tillbaka till jobbet ändå. Ingen feber i a f och förkylningen känns lite bättre. Bara den envisa huvudvärken som stör mig något gräsligt…men men lite piller på det så :)

Puss & Kram

/Vivvi

2 kommentarer:

  1. Hej! Min lillskrutt är laktosintolerant och innan jag och mannen började ana att det var så var han jättedålig i magen med mycket knip, gaser och framförallt gult bajs som liknade jäst. Det här uppdagades när han var ca 1,5 år och jag bytte blöja konstant eftersom det kom lite då och då. Vi tyckte nog att det blev bättre under de veckor vi uteslöt all laktos, men det tog tid innan hans lilla mage var okej igen. Detta var säkert inte till någon hjälp för dig, men ändå. Kram Å

    SvaraRadera
  2. Hej, när man tar blodprov för att testa om man är allergisk mot mjölkprotein, så behöver man inte undvikit mjölk innan. Om man ska göra glukostestet för laktos, så behöver man inte heller undvika mjölk. Jag har för mig att jag skulle vara fastande när de belastade med laktos, men är inte säker. Man får då dricka en mängd laktos för att se hur man mår. Hoppas att det löser sig. Kram Louise

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar