VivanDivan

VivanDivan

måndag 28 april 2014

Projekt göra om bagarstugan till gäststuga/lekstuga

Hola hola! Fy sjutton, idag har jag varit som en zombie rent ut sagt. Huvudvärk, trött och ont överallt. Kan vara sviter från gårdagens uppvisning i o f som var en ren urladdning och så lite bära redskap på det men jag lutar mer och mer åt att jag faktiskt har lite allergikänningar. Blir täppt så fort jag går ut, tung i huvudet och trött, trött, trött…

Nåja, imorgon tisdag och då kanske det känns bättre igen. Kortvecka den här veckan och det är ju inte fel. Speciellt inte eftersom nästa vecka blir resvecka igen med jobbet och eventuellt blir jag borta hela veckan. Men det funderar jag på senare. Just nu är vi eld och lågor här hemma för barnen satt och kikade i Toys ‘r’ us-katalogen och såg en lekstuga som de tjatat om ett tag nu. Men då kom vi på den briljanta idén att hey, vi har ju hela gården full med uthus. Vi gör nåt av det…och vad passar inte bättre än den lilla bagarstugan bakom huset. Den är gammal och nedgången och halva stugan är inte mycket att göra åt då det är mest stor ugn, lastavdelning eller vad man ska kalla det och inte ens riktigt golv men så finns det ju ett litet rum som vi skulle kunna göra iordning. Ca 10 kvm skulle jag gissa och med gammal vedspis som med lite sotningsbesiktning mycket väl skulle kunna fungera som värmekälla kalla höstkvällar. Möbler har vi i överflöd att inreda med och med lite urstädning, färg och pyssel kan det ju bli hur mysigt som helst. Som lekstuga eller gäststuga kanske för barnen och deras små vänner. Så nu blir det sommarprojekt här med operation göra-om-bagarstugan-till-lekstuga-gäststuga….

Vad tror ni? Har det potential? :-)

DSC_0667DSC_0668DSC_0669DSC_0670DSC_0671DSC_0672DSC_0673DSC_0674DSC_0676DSC_0681DSC_0683DSC_0684DSC_0685

Pärlspont på väggarna och trätak är ju lovande. Lyfter man masonitskivorna ser det ju ut som att det finns ett riktigt trägolv under. Brödstången hänger kvar i taket och allt är original med riktiga spröjsade fönster och spegeldörr. Ett hästjobb att rensa ur och städa men vad fasen, fram med container och högtryckstvätt så :)

Puss & Kram

/Vivvi

3 kommentarer:

 1. Ett stort projekt men det kommer bli den snyggaste "lekstugan"... mysigt med såna hus på gården.

  Kram
  Helen
  www.vitaestilo.se

  SvaraRadera
 2. Det där kommer att bli hur fint som helst, en riktig Bullerbylekstuga. Dessutom har du ju hur mycket roliga saker att fixa med. Kramar

  SvaraRadera
 3. Har ni bara tiden och orken så kan det blir hur mysigt som helst. Glöm inte försäkra er om att elen är OK, så ingenting farligt händer. Inte kul med gamla elinstallationer.
  /C

  SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar