VivanDivan

VivanDivan

onsdag 16 april 2014

Nu var vi där igen med åldersgräns…

God morgon alla fina! Hade tänkt skriva om vår dag igår i skidbacken eller lägga ut ett recept men det får vänta för nu måste jag trigga lite diskussionsämne igen. Kan bara inte låta bli :)

Igår visade jag bilder där jag provar en rätt kort kjol från HunkyDory och direkt kommer en kommentar om att den är fööör kort och skulle möjligen passa en tonåring. Givetvis får man tycka så men varför är det såhär att det måste vara åldersgräns på vissa saker? Jag vet att jag tagit upp det förut men måste göra det igen. Varför är det åldersgräns på 20 att bära kort kjol? Jag begriper det inte. Jag har ofta kort kjol och tycker det är jättesnyggt fast jag är 39 år. På sommaren t ex vill jag få bruna ben och att då gå med långkjol hela dagarna eller en kjol som slutar nedanför knäna gör ju inte direkt att man får någon sol på benen. Alla får tycka som de vill men så länge jag personligen känner att jag trivs i kort kjol och tycker det är snyggt kommer jag ha det :)

Och det gäller ju inte bara korta kjolar utan det finns många saker som det är påhittade åldersgränser på som jag tycker är helknäppt. Allt från kläder till aktiviteter. Fånigt, man får väl göra som man vill bara man inte skadar någon annan tycker jag…

Så idag visar jag lite bilder på snygga korta kjolar jag hittat. Alla finns att klicka hem från Nelly

Först ut två supersnygga i läder/fuskläder. Gillar både den lite sportiga och den vida lite vippiga modellen. Från Samsoe Samsoe och Glamourous.

080319-0014_1737196-0014_1

HunkyDory har alltid fina med i sin kollektion och den jag visade igår finns även i svart som jag tycker är precis lika snygg. Glitterkjolen är också en favorit. Hunky Dorys är ju magiskt fin men det finns billigare liknande varianter som också är superfina tycker jag

142894-0014_1142896-0130_1

Vida söta sommarkjolar gillar jag mycket och nedan från Gestuz är ju sååå himla fin. Även blommigt är ju så gulligt till sommaren som nr två nedan från River Island

143447-0092_1219554-0427_1

Randigt är ju alltid lite knepigt och kan göra mycket för figuren både på ett positivt och negativt sätt. Nedan från Notion 1.3 och TFNC skulle jag gärna sporta i vår.

277531-0137_1777268-0010_1

Olika draperingar är ju snyggt och jag gillar även när kjolarna är lite längre i bak. Leopardkjolen från Rut & Circle nedan är ju så cool och den draperade från M by M tycker jag är stilren och jag skulle lätt kunna ha den på jobbet.

541637-0509_1688417-0113_1

Mönstrat är snyggt. Ofta har man ju mönstrade överdelar och mer neutrala nederdelar men varför inte göra tvärtom. Nedan med lite inkamönster från Dagmar är ju jättefint och finns i både creme och svart. Den bredvid kommer från Lipsy och sååå snyggt matchad med svart top.

576282-0162_1415282-6469_1

Jaha, där fick ni veckans modetips från mig och ni som gillar korta kjolar får inspireras och ni andra får blunda och må illa då då :)

Puss & Kram

/Vivvi

5 kommentarer:

 1. För min del ger jag fullkomigt f... i att klä mig efter ålder utan försöker i stället klä mig efter min kropp och efter regeln att inte visa för mycket. Alltså antingen ben eller boobs - inte båda samtidigt. Med dina ursnygga spiror vore det nästan helgerån att inte ha korta kjolar eller shorts :)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Kan bara instämma med Rosen! Själv har jag för mycket åderbrock efter graviditeten till att känna mig bekväm i så kort.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vad andra bär tycker jag är upp till var och en. Själv skulle jag aldrig sätta på mig en kort kjol, har aldrig gillat det eller ens tyckt det är snyggt men det är ju vad jag tycker och sen vad andra har på sig ger jag blanka sjutton i. Man kan ju välja vad man tittar :).

  Hoppas ni har det fortsatt bra till fjälls!
  /Ulrica

  SvaraRadera
 4. Avundsjuka kallas det när man näbbar om för korta kjolar/shorts. Har man snygga ben eller trivs i kort tycker jag man ska strunta i vad andra tycker passar. Är själv 47 och gillar att få sol på benen. Glad påsk Marie

  SvaraRadera
 5. Synd att folk ska tycka så mycket hela tiden, man klär sig som man vill. Jag instämmer med Rosen och HIlde, själv kan jag inte ha korta kjolar då jag också har fula åderbråck efter 3 graviditeter. Men det gör mig inte avundsjuk på dem som kan ha det.
  Hoppas du får en trevlig fjäll vistelse.
  Kram Marika

  SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar