VivanDivan

VivanDivan

måndag 21 april 2014

Mammans “Chicken diablo”

God morgon vänner! Annandag påsk och absolut sista skälvande dagen på det här påsklovet som bjudit på en härlig fjällsemester i Idre. Vi kör lite lat morgon här i stugan och snart är det dags att packa ihop, städa och sen bär det av hemåt igen och vintern är då slut för det här året för hemma är det tydligen värmebölja och vår på riktigt.

Häromdagen gjorde jag en “hitte-på-gryta” med kyckling och den blev väldigt populär framförallt hos oss vuxna. Något stark för barnen men de åt själva kycklingen och ris med crème fraiche till. Emilia tyckte den skulle kallas “Mammas kyckling diablo” så vi kör väl på det :-)

Här kommer receptet…

Ca 1 kg kycklingfilé

3 dl grädde

1 ask chillifrukter och habanero

1 rödlök i klyftor

Citron

Riven ost (gärna lite stark)

2 paprikor

1. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Ringla över flytande smör/margarin eller olja. Salta och peppra och pressa citronen över.

2. Skär rödlöken i klyftor och paprikan i lite större bitar och strö över.

3. Hacka chillin och habaneron och strö över. Jag använde en habanero och 3 chillifrukter (anpassa efter önskad styrka och använd gärna handskar för det sitter kvar länge och råkar man klia sig i ögonen gör det ooooont).

4. Häll över grädden och strö över osten och skjuts in i ugnen. Grädda på ca 200 grader tills det fått färg och kycklingen är genomstekt.

DSC_0514

Servera med ris och grönsallad…

DSC_0516

Mums mums…

Puss & Kram

/Vivvi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar