VivanDivan

VivanDivan

tisdag 3 april 2012

Tror ni på spöken?

God morgon alla raringar! Har ni nånsin funderat på om det finns spöken eller inte? Det gör jag ofta. För det första vill jag tro att det finns något efter det här livet och att vi på något sätt lever vidare. Och i o m att jag tror på det så måste jag ju också fundera om det finns spöken. Och visst kan det vara så. Oroliga själar som går igen och inte hittar “ljuset” eller vad man ska säga. Känns inte alls så otroligt tycker jag men sen ibland blir man ju skeptisk när man ser såna där program med medium som ska driva ut andar och allt verkar rätt larvigt bara och jag tror säkert det finns en hel hög skojare som bara lever på att låtsas kunna se och höra andar men samtidigt så nånstans inom mig tror jag ändå på spöken…

Hur motiverar jag det? Jo, det har hänt en del saker i vårt hus och jag får gåshud bara av att skriva det. Emilia speciellt verkar känna eller märka något. Flera gånger har hon helt hysterisk stått i trappen och tittat upp och skrikit rätt ut “Han tittar på mig” Självklart finns inget där säger vi men då det hänt flera gånger så börjar man fundera. Hon kan inte förklara vad det är hon sett och vill inte prata om det. Sen går det lite sägner om att våra supergamla päronträd är förbannade och de får vi absolut INTE hugga ner för då kommer något ont hända. Ja, ja det kan man ju ta med en nypa salt MEN….

…det som gjorde att jag verkligen fick gåshud var att jag vaknade en natt för nån vecka sen och hörde att det rann vatten. Trodde jag drömde först men ju mer jag vaknade till desto mer säker var jag…duschen stod på…och när jag gick in i badrummet så stod den mycket riktigt på. Inte droppande utan full sprut och det var alldeles immigt i hela badrummet. Resten av familjen sov gott och katterna kan ju inte gärna satt på den…

Det händer en del andra skumma saker också och min syster är helt 100 % på att det spökar hos oss säger hon. Själv känner jag mig aldrig rädd och har ofta helt nedsläckt så det kan inte vara någon ond ande i a f :)

Så vad tror ni? Finns det spöken? Har ni varit med om nåt?

Idag hakar jag på Josannes utmaning att bära en gammal Odd Molly klassiker och då blev det självklara valet Puppa silk patchwork wrap strlk 0, jeans G-star och skor Friis & Company.

P1210539P1210540P1210543P1210541P1210542P1210544

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

9 kommentarer:

  1. Hej søde Vivvi
    Jeg tror ikke bare på det - jeg er helt sikker på at vi har levet, og kommer til at leve flere liv. Jeg er også sikker på at der er "restless souls" - altså afdøde der ikke kan finde ud af hvor de skal gå hen. Og altså er dem, som vi kalder spøgelser.
    For mig er det lige så naturligt, som alt det du kan se. Det er ikke noget jeg tror på, det er bare noget jeg ved. Sådan er det for mig. For mig er det også helt ok at langt de fleste ikke har det sådan.
    Jeg har nogle gode venner der er clairvoyante healere, og de har meget travlt med at hjælpe alle dem har brug for personlig hjælp - eller som dig, har "spøgelser" der skal hjælpes videre.
    Så, Vivvi - prøv at få fat i én du har tillid til, og få så renset jeres hus. Det er jo ikke meningen det skal være sådan ;)

    Stort kram
    Annette

    SvaraRadera
  2. Tror absolut inte vårat liv slutar här och nu se utan vi ska någon annanstans !!! Har varit med sett människor dra sitt sista andetag precis inna alldeles lugnt sen ett fint leende sen slut mötte säkerligen någon bekant el kär vän !! Vissa fastnar på vägen el har nåt uppdrag har även märkt av vissa saker snabba rörelser små blixtar som far är egentligen skit rädd för allt sånt men det blir mer å mer vi har nog ganska mycket aktivitet på mitt jobb där folk avlider å ev stannar kvar anv någon anledning!!! Ruskigt hemma hos er hua får gåshud barn är ju mera mottagliga har mera öppna kanaler som de säger ni kanske skulle ta hem nån som får känna av läget vad det är har djuren visat nåt de är känsliga !!! Ska om någon vecka träffa ett medium spännande nervös jag å mina tjejkompisar hon hade good feelings över vårdat möter bådar gott :) vi ska till henne i Köping får vi second man får ut något av mötet !!!
    Snygg som alltid klär kanon i puppawrapen gillar den är så bohemechick !!!
    Kram ha en bra dag

    SvaraRadera
  3. Hej Fina,
    Jag tror precis som du att det finns saker omkring oss som vi inte alltid kan förklara rent vetenskaligt. Hade själv en ganska obehaglig upplevelse när jag var yngre och var och hälsade på min far i ett nyköpt gammalt hus. På natten vaknade jag av att jag hörde fotsteg utanför min dörr, sedan när jag reste mig upp öppnades dörren men INGEN var där och alla sov, jag sprang nämligen direkt in i pappas sovrum där han låg och sov....väldigt obehagligt. Dörrarna stängdes och öppnades under hela den veckan jag var där och till slut fick jag sova på golvet i pappas sovrum för jag vågade inte sova själv ;-) Visst finns det saker vi inte kan förklara. Barn är dessutom mycket mer receptiva för sådant vi vuxna inte vill se. Min Stora tjej påstår ständigt att farfar, som dog när hon bara var 2,5 år, fortfarande kommer in till henne på natten och pussar henne på pannan. Hon känner sig trygg av att veta att han fortfarande är hos henne.
    Kram!!

    SvaraRadera
  4. Hej! Jag vet att dom finns:) Jag har varit med om konstiga saker i min förra lägenhet, i vissa rum så kom då och då en sval bris och därefter viskade någon saker i mitt öra..jag vet ..låter knäppt..men det var så och samtidigt så var jag aldrig rädd utan det var som om "personen" var snäll och ville mig och min familj väl. I mitt nuvarande radhus har jag aldrig kännt något sådant..kram..

    SvaraRadera
  5. Hajsan!
    Har hört många som varit med om konstiga saker! Så absolut så måste det finnas något väsen!Barn kan ju tydligen se sådant bättre än vi vuxna!Men hur mår din dotter? Är hon livrädd??
    Läste nyss en bok med kajsa Ingemarsson som just skriver om ett spöke Någonstans inom oss!Läsvärd
    Snygg outfit!
    Kram Helena

    SvaraRadera
  6. Jag tror absolut på spöken. När jag var liten 4-5 år, vaknade jag varje morgon av att en äldre snubbe satt bredvid min säng och kollade på mig. Jag blev självklart rädd och drog täcket över huvudet ett tag och när jag tog bort det var han borta. Jag kommer ihåg i detalj hur han såg ut, med sin rutiga flanellskjorta och skägg. För några år sedan berättade jag detta för min mor, och hon blev jätteförvånad över att jag kom ihåg detta, för jag hade så klart berättad det för henne som liten, dock inte beskrivningen av gubben. Nu när jag beskrev mannen visste hon vem det var. Det var alltså min pappas fasters make som dog i huset länge för jag blev fött. Jag tror det finns mycket där ute...
    Kram

    SvaraRadera
  7. Klart det finns mer än vad ögat kan se.

    Spännande så länge din dotter inte far illa av det. Det är inte så länge sen jag var på seans med Terry Evans och han berättade att barn är mycket mer mottagna för sånt. Vi vuxna har en förmåga att vifta bort sånt som "inte" ska finnas.

    Någon i publiken hade ett barn som pratade om sina andra föräldrar. Själv har jag aldrig varit med om något, tror inte jag är så känslig men min Fredrik har en ovanliga förmåga att kunna läsa mina tankar när han inte är stressad. Även sånt som jag inte självklart borde tänka på, hände oftare i början av vårt förhållande innan alltför mycket vardagsliv och barn kom in i bilden.

    Så visst finns det saker som inte kan förklaras med vetenskapliga bevis.

    Ha en mysig påskhelg nu och berätta gärna mer om det händer något!

    Påskkram från Bönan!

    SvaraRadera
  8. Visst finns det spöken, det tror jag absolut! Men de är inte elaka och kan inte göra oss något :-) Tror snarare det är änglar som ibland hamnar på "fel sida". Kanske kan vara en idé att få hjälp av någon som kan prata med de som finns hos er, och ge er lugn och ro.

    Snygg dagens för övrigt!

    Kramar

    SvaraRadera
  9. Så fin dagens! När jag var yngre fick jag för mig att jag hade några spökupplevelser ( vilket jag kanske hade? ) Men efter att ha varit med om min makes död blev det väldigt påtagligt, nästan fysiskt att han var borta. Den känslan var/är så stark att jag numera faktiskt tror att det är slut när man dör..Kram

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar