VivanDivan

VivanDivan

torsdag 26 april 2012

Orginal vs Remake

Halloj bloggisar! Jag har precis sett färdigt “The girl with the dragon tatto”. Den amerikanska remaken av Stieg Larssons helt fantastiska “Män som hatar kvinnor”. Jag har läst böckerna och sett de svenska filmerna och var väldigt spänd på den amerikanska versionen med Daniel Craig och Rooney Mara. Älskade verkligen böckerna och sträckläste dem och filmerna var ruskigt bra, speciellt den första som verkligen lyckades skrämma mig. Men….

Den amerikanska versionen hade de kunnat låta bli tycker jag. Inte på långt när lika bra och jag irriterade mig hela filmen på att det skulle låtsas som att de var i Sverige med svenska namn men engelskt tal. Blev bara krystat och fjantigt. Hade varit bättre om de gjort om den till en amerikansk story istället för att sätta engelskspråkiga skådisar i “svenska” roller. För hur fånigt låter det inte när man säger [mikael] istället för engleska [majkel]. Ja ni förstår….

Så där gick ni på en mina amerikaner! Ibland går det inte att göra orginalet bättre…Det enda som var bra var nog Stellan Skarsgårds insats som Martin Vanger. Han är grymt bra tycker jag…

StiegLarsson

Det var dagens tips.

Ha en fin kväll

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

3 kommentarer:

  1. Då ska jag INTE titta på den! Tack för varningen:) Kram

    SvaraRadera
  2. Säger som Linda! Tack!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Håller med ovanstående - tack!
    Kram

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar