VivanDivan

VivanDivan

lördag 7 september 2013

Tänk att så lite kan göra en så glad

Halloj alla vackra! Tar ni vara på det sista av sommaren? Här är det i a f strålande sol och jättevarmt så jag har varit ute i trädgården och pysslat så gott jag orkat idag. Nu fick jag dock en dipp och blev alldeles matt efter frukträfsning och vinbärsplock så nu var jag tvungen att gå in och lägga mig en stund. T tog med de små på fyrhjulingen upp i skogen här för att bada. Det finns ett grusbrott alldeles bredvid vår mark där det är superfint vatten att bada i och perfekt nära också. Är det fint imorgon ska jag nog baske mig följa med men nu kände jag att jag orkade inte efter veckans sjukstuga. Hostar så jag nästan kräks och försöker verkligen hitta det positiva i situationen och tänk, jag kom på fyra positiva saker med hosta…det ni! :-)

1. Man får grym träningsvärk i magen

2. Man får ligga kvar i soffan hela natten och titta på TV så mycket man vill (av omsorg till övriga familjen så de inte ska störas men ack så skönt det är)

3. Man får äta glass, glass, glass i stora lass lass lass (för det lenar så gott gott i halsen)

4. Man får dricka litervis med favoritteet ur den finaste handgjorda lyxkoppen ever.

Och just det är vad som gör mig så glad just nu.

DSC_0887

Fick den här koppen av min mamma och pappa för att jag vattnat blommorna åt dem hela sommaren och pysslat om gräsmatta mm därhemma då de varit borta . En liten gest som jag absolut inte ens väntat mig då jag så gärna gör det så. Men den här koppen blev jag så glad för. Handgjord och köpt på Abrahamsgården i Norberg. Har ni vägarna förbi så kika in. Sååå mycket fint hantverk samlat på ett och samma ställe.

DSC_0889

Jag har länge önskat mig en sån där fin tekopp som det är så himla mycket godare att dricka ur och tänk, nu har jag den finaste av dem alla…

DSC_0891

…och mitt favoritte Lipton Mandarine Orange som jag tycker är så gott. Blev några koppar igår kväll kan jag säga. Fredagskväll med varmt te….

DSC_0893

…och glass i stora lass. för det tycker jag att jag var värd när barnen somnat och T var iväg till grannen och drack lite öl och tittade på fotboll.

Och då kändes inte hostan så eländig längre helt plötsligt. Tänk att man kan bli glad för så lite…

(Och, ja, visst finns det massa negativa saker med hosta också men just igår valde jag att sopa dem under mattan och se det positiva i det hela)

Puss & Kram
/Vivvi

2 kommentarer:

  1. Vilken vacker thekopp....hoppas du hostat klart snart.....det är jobbigt.
    Kram Titti

    SvaraRadera
  2. Krya på dig. Vilken underbart fin kopp. Kan förstå att du blev glad över den.
    Kurera dig ordentligt och ta det lugnt. Förkylning som härjar nu verkar vara segdragen. Dottern trodde hon var fri från sin förkylning, började träna för tidigt och nu är hon liggandes med feber. Vad jag vill säga är att ta det lugnt, vila och trädgården finns kvar. Kram och ha en fin söndag. /Ulrica

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar