VivanDivan

VivanDivan

tisdag 17 september 2013

Ett sånt där telefonsamtal som får hjärtat att hoppa upp i halsgropen

Halloj därute! Igår fick jag ett sånt där samtal från “Dolt nummer” som gjorde att hjärtat höll på att hoppa ur bröstkorgen på mig. “Ja, hej det är XXX och jag är skolsköterska på skolan”…..Vet ni hur många tankar som hinner swisha förbi i huvudet när man hör den hälsningsfrasen???? Ja, ni som har barn kan nog ana. Är de sjuka, har de brutit ben eller armar, hjärnskakning, ja you name it….Nu var det dock inte så farligt men den där lilla lilla stunden innan hon sa sitt ärende hinner man ju nästan gå i bitar. Det som hänt var att Emilia var ledsen för hon hade så ont i öronen. Lilla tufflan, hon har ju varit dunderförkyld nu i två veckor och det är klart att hon kan få örvärk stackaren. Dock ingen feber så det skolsköterskan ville var att kolla om det var ok att ge henne en alvedon. Och det var det ju och jag behövde inte hämta henne men var ju självklart standby hela dagen ifall hon skulle bli sämre. När jag kom hem igår kväll var hon pigg och glad men klagade lite över örvärk och så även imorse så vi får väl se hur det går. Jättegullig skolsköterska också som hade registrerat att Emilia varit borta tre gånger redan den här första terminen och frågade en massa om hon brukade vara mycket sjuk och så. Hon skulle t o m skriva en remiss till läkaren så att vi får komma dit och kolla upp om det kanske kan vara halsmandlarna som spökar. Har aldrig ens tänkt tanken utan bara trott att vi haft otur med sjukdomar men tänker jag efter så har hon ju ofta ont i halsen och blir väldigt lätt hes och varenda förkylning som går drabbas ju både hon och Felix av. Men att det kunde hjälpa att ta bort halsmandlarna hade jag ingen aning om. Få se när vi får komma till läkaren sen då och om de tänker göra något. Vore sååå skönt att slippa alla sjukdomar som de har sån otur att få hela tiden. Blir galen på allt vabbande (även om det är mysigt att vara hemma med de små så är det ju inte kul när de är sjuka).

Dagens idag blev blus Valerie (reafynd till 70% rabatt på Tullhuset Living) och jeans Please. Skor Jeffrey Campbell.

DSC_0035DSC_0036DSC_0037DSC_0038DSC_0040DSC_0034DSC_0045

Sista bilden blev supersuddig men tyckte det var lite coolt att det som blev skärpa på var halsbandet :-)

Puss & Kram
/Vivvi

4 kommentarer:

 1. Tur det inte var något allvarligt med skruttan :-)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Jag fick ett telefonsamtal från skolan precis innan semestern som började: -Hej, du måste nog komma hit genast för din son har blivit överkörd av en åkgräsklippare!
  Jag hann att tänka många blodiga tankar och ett antal "hur är det möjligt?" innan jag fått allting förklarat för mig. Nu klarade skapligt bra, det kunde ha slutat i katastrof.
  KRAM!

  SvaraRadera
 3. Men oj, jag förstår rädslan. Det är inget samtal man vill ha. Om du får möjligheten att ta bort halsmandlarna, gör det medan hon är barn. Själv vägrade jag medan jag var liten, men fick dem borttagna i 2005, och jag föder nog hellre 7 barn i veckan än tiden efter den operationen. Nu var mitt fall visstnog extremt, samt att jag var med i ett provprojekt där jag än i dag inte vet om de använde kniv, laser eller vatten att ta bort dem med.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Ja, det är nog läge att överväga att ta bort mandlarna. Dina barn verkar vara sjuka väldigt ofta, kanske oftare än normalt och då får man ta alla chanser så att det kan bli bättre.
  Min dotter fick sina mandlar borttagna när hon var ca 2 år och det gick väldigt smärtfritt efteråt.

  Luttrad "dagisfröken"

  SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar