VivanDivan

VivanDivan

måndag 16 september 2013

“Du måste ha hårnålar också”

God morgon fina! Måndag igen och ny vecka. Idag regnar det lite smått ute och ser inte alls så somrigt och skönt ut längre så nu är väl hösten här då antar jag. Men jag välkomnar faktiskt höst nu. Mysigt med alla löv som faller, mörkret, den friska luften och det är den absolut mysigaste årstiden tycker jag.

Måste ju bara berätta en historia från i fredags då jag var in på en liten butik för att köpa en ny sån här donut till håret ni vet. Ville ha en sån där jättestor och det hade de i den här butiken. Så när jag kommer till kassan så står den en väldigt ung tjej där och är jättetrevlig. Så kommer en annan tjej ut (antagligen hennes överordnade) och viskar något i örat på henne. Hon ser lite nervös ut men så samlar hon sig och säger till mig att jag ju MÅSTE ha hårnålar till den där “bullen” också. Njae, det tror jag inte sa jag (ska tilläggas att jag för det första inte använder hårnålar när jag sätter upp mina knutar utan får till det ändå genom att sno fast håret). Jo, det behöver du, annars kan du inte få till en knut med den här säger tjejen. Tillägg nr två i historien är att jag för dagen faktisk har en knut med en sån där hårdonut i och pekar lite på den och säger igen att, nej, jag tror inte jag behöver några hårnålar. Oooops, stackars tjej vad generad hon blev men för att rädda situationen med hennes överordnande som antagligen sagt åt henne att sälja sälja sälja allt hon bara kan för söker hon pracka på mig några hårgrejer som ligger i korgar på disken. Bara 20 kr idag. Nej tack säger jag och suckar. Stackars liten som har krav på sig från chefen att sälja på kunderna massa krafs och så är jag en sån dålig kund….jag skulle då inte vilja stå i butik och ha någon hängande över mig. Har hört hemska historier där säljarna i en del klädbutiker har krav att sälja minst två plagg à 500 kr PER KUND. Andra ställen har räknare i dörröppningarna så de kan kontrollera hur mycket säljarna säljer vs hur många kunder som varit i butiken. Det sista skräckexemplet jag hört är att de har “hemliga” kontrollanter som går ut och utger sig för att vara kunder bara för att kontrollera säljarna i butikerna. Dessa uppgifter har jag faktiskt fått från vänner jag har som jobbar under såna här förhållanden. Gräsligt att jobba så men det är väl så i säljbranschen. Rätta mig gärna om jag har fel här nu och säg att det inte alls är så….

Nåja, en dagens får ni här också. Jeans By Malene Birger och skjorta G-star. Skorna är Tory Burch. Osså min nya stoooora donut utan hårnålar :)

DSC_0028DSC_0030DSC_0031DSC_0032DSC_0033

Tjolahopp vänner, nu kör vi arbetsvecka igen då

Puss & Kram
/Vivvi

3 kommentarer:

 1. Så otroligt trist att behöva jobba så :(
  Kram

  SvaraRadera
 2. Skrämmande stackars tjej!! Du är så snygg idag wow !! Donuten sitter ju perfa du passar i kort hår !!
  Kram snygging
  / Tina

  SvaraRadera
 3. Det är hemskt med alla säljkrav om de finns, hoppas någon som jobbar i butik kan kommentera detta.
  Däremot "anonymous buyers" finns det överallt, oavsett typ av butik. På något sätt känns det
  OK eftersom butiksledningarna och andra helt enkelt vill kolla att personalen uppträder på ett korrekt sätt mot kunderna. Det är inte alltid de gör det, inte i Stockholm i alla fall där jag bor. Där verkar det som om många inte vet vad service är.
  Lycka till utan hårnålar :-)
  /C

  SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar