VivanDivan

VivanDivan

tisdag 26 november 2013

Testat glutenfri pizza

God morgon bloggisar! Som jag trodde var Felix inte pigg idag heller. Han hade över 39 graders feber igår kväll så det blev bestämt redan då att det blir hemmadag idag också. T hade lite svårt den här veckan då han har en deadline på ett hus som måste vara färdigt på torsdag så jag fick ta den här VAB-vändan. Jobbade lite igår men prinsen var riktigt “knäig” så vi tog det mest bara lugnt, tittade på film och vilade. Idag har han ingen feber men är lite hängig och har ont i huvudet säger han. Dessutom den där himla hostan som han fått stå ut med hela natten stackarn.

I söndags var familjen sugna på pizza och jag fick ju testa glutenfri variant då då. Har köpt på samma ställe en gång tidigare och de har tydligen ett nytt recept på glutenfri deg som är jättegod faktiskt. Lite kul för jag lade upp på min Facebook-sida förra gången jag testade och ser att det är flera av mina vänner där som också testat den och gillat den mycket. Snacka om härlig reklam för den pizzerian he he. Ägaren skickade t o m en vänförfrågan till mig på FB. Så ryktet sprids här i pyttestan att dessa pizzor är grymma. :-)

Hur ska jag beskriva den då? Har inte testat några andra glutenfria pizzor men den här är tunn, lite knaprig och varken seg eller torr. Supergod faktiskt och snart kommer de även ha glutenfria kebabbröd tydligen. Måste ju också testas förstås :)

DSC_0236DSC_0237DSC_0238

Min favorit är den vegetariska med champinjoner, ananas, kronärtskocka, feferoni, lök, oliver, tomat och paprika tror jag det är. Mmmmmums….

Så nu har jag klarat mig i ca 14 dagar utan gluten och hittills går det bra. Hemma kan man ju anpassa maten och jag läser på förpackningar och googlar och lär mig. Det ska nog gå utmärkt det här. Min mamma är jätteengagerad och ringer om nya recept på bröd hon hittat och hon har laddat upp i skåpen med mandelmjöl och fiberhusk och allt vad det är. Känns sååå skönt att ha familjens stöd i det här och nu är jag superpositiv även om jag ibland får dippar och inser att jag aldrig mer får äta kexchoklad eller ballerinakakor eller chillinötter eller andra saker jag älskar. Men det är bara att gilla läget. Just nu letar jag med ljus och lykta efter något bra lussekatts-recept utan gluten. Har ni något på lager så tipsa gärna. Vet ju inte vilka av alla en miljon varianter jag hittat när jag googlat som verkligen är goda….

Puss & Kram
/Vivvi

1 kommentar:

  1. Jag har själv haft problem med magen sen tonåren o skippade all gluten för ca 2år sen, har aldrig mått bättre. Kika in till mig där hittar du recept på allt från lussebullar, dammsugare, bröd, scones o annan mat. Lycka till med din glutenfria kost o hoppas att det gör att du mår bättre. Kramisar Tina

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar