VivanDivan

VivanDivan

söndag 24 november 2013

Jag har ett olivträd

God kväll alla glada! Usch vad lat jag varit idag. Imorse hade jag så mycket planer för dagen men oooops vad dagen flög iväg och det blev inte mycket alls gjort. Felix feber stiger igen och han är inte alls pigg så jag börjar förbereda mig för att vara hemma med honom imorgon. Trodde verkligen att det var falskt alarm i fredags när vi fick hämta honom. Men trots att han då inte hade feber är det ju inte så konstigt om han var hängig för han är genomförkyld nu och hostar något gräsligt så han har nog fått min och Emilias förkylning vi hade förra veckan. Det går liksom för runt med förkylningarna såhär års och jag hoppas att det inte är någon ny sjuka han dragit hem utan att det verkligen är samma som vi hade.

Tänkte jag skulle visa en ny familjemedlem här igen. Jag har länge önskat mig ett olivträd men det har liksom aldrig blivit av och så är de tydligen ganska svårskötta har jag hört och då jag är totalt värdelös med blommor har jag inte vågat då de ju inte är helt gratis. Men så hade de halva priset på Bürgers växtträdgård och då slog jag till. Köpte en fin korg att ställa det i också och det är så fint i vårt nytapetserade vardagsrum. Ställde min lilla fina ängel som jag haft ute på trappen hela sommaren bredvid. Nu ska vi bara se om jag lyckas hålla det vid liv också. Ska tydligen ha ljus, svalt och ganska mycket vatten sa hon på Bürger och vintertid kan det ju bli lite varmt inne så vi får väl se. Börjar det tappa bladen kanske jag får ställa ner det i källaren. Har ni några bra olivträdstips så hojta gärna :-)

DSC_0214DSC_0216DSC_0217DSC_0218DSC_0219DSC_0220

Nu kom T hem med söndagspizza här. Testar glutenfri från vår pizzeria vi brukar köpa pizza på. Får recensera sen :)

Puss & Kram

/Vivvi

4 kommentarer:

 1. Så himla fint! Jag vill så gärna ha ett men vet inte riktigt om det funkar här....
  Kram

  SvaraRadera
 2. Har ju haft mitt i över tio år, så det får väl räknas att man lyckats. jag har de flesta åren haft det inne i vardagsrummet och vattnat det som vanligt. ett år tappade det alla bladen, men det kom igen sen. Nu två år står de i poolhuset, men risken är stor att jag glömmer att vattna, så lycka till du, det går säkert bra.
  Kram Helena

  SvaraRadera
 3. Det är inte lätt att vinterförvara varken oliv- eller citrusträd. Ljust,fuktigt och ca 5-12 grader vill de ha.
  Duscha växten ofta. Vårt torra inomhusklimat är inte så lämpligt, men lycka till !
  Kram C

  SvaraRadera
 4. Jag förvarar mitt olivträd i ett förråd där vi även har andra övervintrade växter. Där är det ca 5 gr plus. Jag vattnar mitt väldigt sparsamt och låter det tappa alla bladen, det kommer nya fina till våren. Lycka till!
  Tack för en fin och inspirerande blogg!.
  Ulla-Bella

  SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar