VivanDivan

VivanDivan

torsdag 28 november 2013

Angora….NEJ TACK fr o m nu

Halloj vänner! Här vart det visst tyst ett tag. Igår var en lite kaotisk dag. Han inte blogga på morgonen och jag jobbade till sena kvällen så då hanns det inte med heller. Är sådär ibland :)

Nu kommer ni antagligen inte tro mig men jag har verkligen åkt på samma skit som Felix hade här i helgen och början av veckan. Gräslig huvudvärk, ont i halsen, hosta och nästäppa. Tror jag hade feber igår för jag frös och svettades om vartannat och mådde riktigt risigt. Sen arbetsdag på det gjorde att jag verkligen stupade när jag kom hem. Var lite tugnt att ta sig upp imorse dessutom och huvudvärken sitter kvar men jag masade mig iväg till jobbet i a f. Kikar in här lite på lunchen bara för en uppdatering och en dagens. Kan vara på sin plats va efter några dagars uppehåll med det.

Sen vill jag bara ta upp det här med Angorakaninerna och hur hela den uppfödningen och hur man “skördar” ullen går till. Läste i Expressen (här) och jag grät verkligen för jag blev så upprörd. Alltså hur sjutton kan man tänka sådär? Att få några få millimeter extra ull genom att helt brutalt rycka bort pälsen från de stackars fastspända och skrikande djuren….hur är man funtad om man gör något sånt? Och nääää, detta vill jag INTE stödja så fr o m nu säger jag ANGORA = NEJ TACK! Jag kan ju inte gärna kasta de plagg jag redan har men tänker kolla noggrant innan jag köper en kofta eller tröja fr o m nu. Mjukt och gosigt, ja visst men de stackars kaninerna har det inte direkt mysigt. Tror jag blir mer och mer blödig när det gäller sånt här och försöker verkligen att tänka på vad jag köper och om det är plagg med päls eller där djuren farit illa i tillverkningsprocessen. Jag kan inte göra allt och jag gör säkert massa fel men kan jag göra något litet här i världen så gör jag det och genom att skriva det här kanske någon som inte visste detta läser och tänker efter också….

Uppdaterat: Man kan även vara lite aktiv i detta och gå in på PETAs sida och skriva på en protestlista här: http://www.peta.org.uk/ DO IT FRIENDS!

Så dagens helt angorafria stass blev jeans G-star, blus Custommade och skor Ash. Halsband Icon

DSC_0246DSC_0247DSC_0248DSC_0249DSC_0250DSC_0251DSC_0253DSC_0256

Puss & Kram

/Vivvi

5 kommentarer:

 1. Hoppas du mår bättre?
  Såg att Odd Molly har plagg med angora i ......inte bra.
  Kram Titti

  SvaraRadera
 2. Ja hejja Vivi, jag skriver också om detta idag! Såg på TVn igår och blev helt galet upprörd över detta!!
  Hur tusan får det ens existera!?? Gör som jag gjorde om du vill göra ändå mer och klicka in dig på petas sida
  http://www.peta.org.uk/ där kan man skriva sin namnunderskrift och skicka in i protest för detta och skänka pengar för deras arbete mot denna SKIT!
  Har vad jag vet aldrig haft något plagg med angora och kommer aldrig i hela livet att köpa något sånt, och jag är glad att alla får upp ögonen över detta nu, som ex Gina tricot, HM, Lindex MQ... BRA vivi att du med tar upp det!:)
  Snygg som får, hur gör du människa?:))

  Kramar
  Adela

  SvaraRadera
 3. Gokväll fina "Diva" ;-)

  Hoppas du mår bättre, måste kika in och kolla vad du har för dig....

  Sköt om dig fina <3

  Kram
  Helen
  www.vitaestilo.se

  SvaraRadera
 4. Jag såg bilden på FB i går men orkade faktisk inte läsa. Jag pallar det verkligen inte. Barn och djur som far illa, nej fy fan. Jag har dock gått genom min garderob och hittat ett plagg med angora, ett med någon getpels och ett med får. Det får räcka för det ser ut till att många djur plågas just för klädernas skuld. Hoppas du snart känner dig bättre..
  Kram

  SvaraRadera
 5. Ja usch vad vedervärdigt! Har inga plagg med angora i och inte lär det bli några nu! Kram

  SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar