VivanDivan

VivanDivan

torsdag 23 januari 2014

Vad glad jag blev!

Halloj raringar! Jag skrev ju igår om hur jag tyckte om “lussituationen” på mina barns skola och också att jag tycker man ska vara öppen med detta. Alltså skrev jag ett långt mail till Emilias fröken plus alla föräldrar där jag skrev att hon hade fått löss igen och att vi var hemma och behandlade. Jag tipsade om de medel vi testat, Nitfree-kammen samt tips jag googlat rätt på hur man kan undvika de små rackarna och hur man blir av med dem. Jag hittade även ett antal länkar till bra “läs-mer-sidor” som jag bifogade.

Och igår kväll ringde Emilias fröken och var såååå glad och tacksam. “Tusen tack för ditt mail!” sa hon. De har på skolan funderat på hur de ska informera föräldrar om situationen och jag hade tydligen fått med precis det. De hade tänkt skicka ut lappar men visste inte riktigt vad de skulle skriva. Och hon tackade mig säkert fem gånger under vårt telefonsamtal. Sånt värmer ju oerhört. Dessutom var det en mamma imorse som jag mötte på skolan som sa precis samma sak. “Bra skrivet och super att du gör det”. Och ja, jag blev såååå himla glad. Kul att man kan göra något som tar så lite tid men kanske faktiskt gör någon skillnad i något. Nu har jag ju inte löst några världsproblem men det är inte min point här heller. Jag tog nog bara ett steg till att faktiskt göra något åt situationen och var öppen. Öppenhet är ett värdeord jag gillar mycket. Så länge man är öppen och ärlig kommer man långt :)

Nog om det, det gjorde i a f min dag och förmiddagen har här gått rasande fort. Nu är det lunch men det blir bara en snabbis här framför datorn så jag passar på att kika in en snabbis till er här. Dagens outfit består av jeans G-star, blus Valerie och kofta Lindex. Skor Black Lily.

DSC_0539DSC_0540DSC_0541DSC_0542DSC_0543DSC_0544DSC_0545DSC_0547DSC_0548 

Så, det var en liten snabbis. För er som undrar så hör spetsen som sticker fram ur ärmen på koftan inte till själva koftan utan det är blusens ärm. :)

Puss & Kram
/Vivvi

2 kommentarer:

 1. Heja dig! Det var fint gjort. Jag gillar verkligen din blus...super snygg. Ha en bra dag. Kram Anette

  SvaraRadera
 2. Hej, bra gjort! Det är konstigt hur olika skolor hanterar detta problem. I de skolor mina barn har gått så har de alltid varit väldigt öppna och informerat tydligt och klart. Hellre en gang för mycket. Skolsköterskan uppmanar regelbundet till "luskammar-helger".
  Hoppas ni slipper eländet snart.
  Kram
  C

  SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar