VivanDivan

VivanDivan

onsdag 22 januari 2014

Off to work…trodde jag ja…

God morgon alla söta! Imorse gick vi upp som vanligt för att åka iväg till jobb och skola. Skulle kamma Emilias hår och ser då….

en LUSJÄVEL! W t f, liksom. Igen!!! Hon hade det ju här nån månad före jul och det verkar som att de inte blir av med det på skolan utan det kommer ständigt nya lappar eller mail från personalen. Men nu börjar jag bli lite lack faktiskt. Det måste ju alltså vara “nån/några” som fullständigt struntar i det här med kamning och behandling av sina små då det inte försvinner. Förra gången mailade jag ut till alla föräldrar för jag tycker man ska vara öppen med det. Herregud, det är ju inget man dör av men eländigt att hålla på med då man ska behandla, kamma, lägga saker i frysen, vädra sängkläder, tvätta gosedjur mm och det räcker ju inte att vi är duktiga att kamma oss. Så länge andra struntar i det kommer det ju tillbaka ändå och just idag stör det mig. Inte alls kul att behöva ta en VAB-dag för att vara hemma p g a såna här äckligheter. Nu har ju i o f jag ett jobb där jag kan jobba lite hemma och det är det ju inte alla som har. Och lusmedel är ju inte gratis. Ska man behandla en hel familj blir det måååånga hundralappar som ryker och det finns säkert de som faktiskt inte har råd med det. Nu har jag i a f bestämt mig för att köpa en sån där Nitfree-kam som tydligen ska vara värd varenda krona då den ska krossa både löss och ägg. Mailade dessutom återigen ut till alla föräldrar att Emilia har fått det igen för jag tycker verkligen man ska informera när ens barn får det.

Så idag är snuttan och jag hemma och lusbehandlar. Felix var lusfri som tur var i a f.

Men en dagens kan ni få ändå eftersom jag var påklädd och redo för jobbet. Tröja F.A.V, jeans G-star, skor Black Lilly. Sjalen är Beck Söndergaard.

DSC_0529DSC_0522DSC_0525DSC_0526DSC_0521DSC_0523DSC_0527DSC_0535DSC_0538

Ha en fin dag alla raringar och se till att luskamma er och era små nu

Puss & Kram

/Vivvi

3 kommentarer:

 1. Å nej Vivvi vad jobbigt att få det igen! Och att en del sticker huvudet i sanden är väl typiskt, massa laddning kring det förstås. Stå på dig med öppenheten. Gillar verkligen din vinröda outfit, jag måste varit blind men jag har inte sett så mycket i den färgen, hm. Eftersom vi verkar ha samma smak vad det gäller serier (förutom vampyrer) så blir jag jättenyfiken på Once upon a time! Var ser den via? Låter som något för mig!! kram milla

  SvaraRadera
 2. Vad du är duktig och handlingskraftig. Måtte nu de andra föräldrarna ta sitt ansvar denna gång. Kram!

  SvaraRadera
 3. Bra att du är öppen- och sura griniga andra föräldrar (som då förmodligen har dåligt samvete) som klagar på din info, kan ju betala lusmedlet nästa gång...

  Jobbar ju i skola och det är såååå tradigt att skicka dessa mail om löss...om föräldrarna ens informerar mig om att deras barn har det.... Tänk om alla vore som du- vad bra det skulle vara!

  Det är tyvärr supervanligt att en hel del struntar i att kamma och kolla: "vi har inga löss".-varianten. De som kammar och hittar slarvar ofta med behandlingen och gör bara en gång istället för 2 ggr för att döda nya löss... Ja du vet ju.

  Kan verkligen rekommendera Nitfree. Dyr. Men väl värd varenda krona. Tar ju äggeländena... Hos oss har vi också sk. avlusningshelger. Dvs då vi uppmanar ALLA att luskamma sina barn och kolla. För att få stopp på det...

  Kram!

  SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar