VivanDivan

VivanDivan

lördag 10 augusti 2013

Kräftskiva...dukning och tillbehör

Halloj ute i stugorna! Oj, vad seg jag varit idag. Tur Felix haft en kompis här och Emilia har varit iväg och lekt med en kompis så man har kunnat unna sig att slöa förutom att fixa lite mat och mellis åt killarna då men annars har de roat sig kungligt själva.

Vi hade lite kräftskiva igår med ett par vänner som kom över. Jättetrevligt var det. Barnen var också med men det blev lite sent med maten för dem så jag fixade lite "restaurang" i TV-rummet åt dem med varsin tallrik med gotteligott och så godis på det så vi vuxna kunde sitta länge och äta....kan behövas lite tid vid kräftätning och så alla goda tillbehör....muuuums...

Jag är inte så förtjust i sånt där kräftpynt (girlanger, lyktor mönstrade servetter mm) utan körde på enkelt blått, vitt, turkos och grönt. Osså de röda kräftorna förstås :)



Små smördegsknyten med kantareller, lök och ädelost. Receptet hittade jag här


Såna här italienska breadsticks är ju sååå goda. Dessa med rosmarin


Di röda små djuren


En paradrätt jag alltid gör är någon form av västerbottenost-tilltugg. Dessa crustader/tartletter med västerbottenostfyllning, rom, rödlök och kräftskärtar är sååå goda. Finns bara en enda butik i pyttestan som har dessa tartletter och vi har ofta dessa med olika fyllningar till förrätt. Denna gång alltså med lite kräftsmaskens :)


Kex i olika former och ostar...mmmmm


Murgröna är ju perfekt att dekorera ett bord med


Bröd




Till efterrätt körde vi en klassisk gino med jordgubbar, kiwi, banan, äpple, melon, vindruvor och persika. På med massa riven vit choklad och in i ugnen tills chokladen smält och fått lite färg. Serverades med gräddvaniljglass.


Efter maten tog vi med oss lite snacks och gott att dricka och gick ut i "loungen". Med infravärmare och massa ljus blev det sååå mysigt och jag frös inte alls.







Mysigt värre och det blev så mycket bröd och tillbehör över så det blir visst kräftor ikväll med. Fast ikväll slår vi till på färska havskräftor som jag hittade i hink på Willys faktiskt. Man kan aldrig äta för mycket kräftor...

Puss & Kram
/Vivvi

4 kommentarer:

  1. Men så fint du dukat och fint dekorerat.. Jag älskar de röda små kräldjuren. Vi var borta och svulla massor igår.
    Kram Helena

    SvaraRadera
  2. Snygg dukning, och vilken mysig kväll!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Mums vad gott! Och de där små ostgrejorna måste jag göra.
    kram

    SvaraRadera
  4. Men gudars vad GOTT det ser ut!! Längtar tills det är dags för kräftskiva hos oss också :-)

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar