VivanDivan

VivanDivan

onsdag 14 augusti 2013

Alltså vad är det med mina barn och middagar?

God morgon mina vänner! Har ni det bra? Vilket konstigt väder det var igår. Först var det strålande sol när jag åkte hem. Sen nån timme senare började det åska och spöregna och det knallade på bra utanför. Men så plötsligt slutade det och klarnade upp och himlen blev sådär underbart vackert rosa och två parallella regnbågar syntes utanför fönstret. Såååå vackert och jag tog bilder men de får ni se senare. Först måste jag bara fråga hur era barn är med maten? När vi äter middag äter de väl ok. Inte så mycket men hyffsat tycker jag. Sen blir de proppmätta och så går de iväg och leker eller tittar på Bollibompa eller vad det nu kan vara. Sen en halvtimme senare ungefär (det slår AAAALDRIG fel) kommer de, eller speciellt Felix och säger att han är vrålhungrig.

“Men varför åt du inte mer vid middagen då?”

“Nä, då var jag mätt men nu är jag hungrig igen”

Jaha, jag kan ju inte låta honom gå och vara vrålhungrig så då brukar han antingen få en uppvärmd portion till, en frukt eller en smörgås. Och det är ju inte det att han matvägrar och ska ha något annat. Vi försöker verkligen sitta så länge som möjligt vid matbordet och få honom att känna efter om han är mer hungrig men nej, han är mätt. Jätteskumt och jag vet inte riktigt hur vi ska göra. Ska han inte få något sen när han kommer? Eller är det normalt att de blir hungriga i tid och otid såhär på kvällarna? Är det någon mer som varit med om det?

Aja, vi kör väl på ett tag få se om han ändrar sig….En dagens ska ni få. Det blev topp Odd Molly, jeans Please, skärp B.Belt, jacka Hunky Dory och skor Jeffrey Campbell.

DSC_0981DSC_0984DSC_0983DSC_0982DSC_0985DSC_0986DSC_0989DSC_0991

Nu blir det lite jobba då.

Puss & Kram

/Vivvi

8 kommentarer:

 1. Vi har haft samma problem, men inte nu längre. Jag blev så vansinnig trött på att göra dubbla mål med 30 minuters intervaller. Nu vet jag inte om vi egentligen har samma problem, för mina lärde sig snabbt att det fanns möjlighet till något bättre om de bara åt lite middag. Jag sparade helt enkelt det de inte åt upp i kylen, sen efter 30 minuter fick de rester, och problemet upphörde med plötslig hunger. Nu verkar dina gilla maten så det är svårt att säga varför han blir så snabbt hungrig igen..
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så klart han blir hungrig igen om det är en vana. Tänk själv hur du fungerar, är man van att äta lunch 11.30 så är man hungrig då. Hur mycket man äter är också en vana, tar man bara en macka till lunch är det svårt att äta mer eller mindre.

  Jag föreslår att du testar Hildes förslag eller också håller du honom kvar längre vid matbordet och påtalar att han måste äta nu för det blir ingen mer mat förrän det är dags för mellis, lunch etc. Tala om för honom att hans mage inte mår bra av att småäta hela tiden för den behöver att vila mellan måltiderna.

  Håll ut helt enkelt för jag tror det handlar om vana, precis som det mesta när det gäller barn. Alla barn, även de som inte har diagnoser som kräver extrema vanor, känner trygghet i vanor. Detsamma gäller ju magen, även för oss vuxna. Oregelbundna matvanor ger ju stökiga magar.

  Kom just på att inte tänderna mår bra av småätande heller, kanske du kan trycka på att tandläkar'n säger si och så också om mammaauktoriteten failar. ;)

  Du löser säkert det där ska du se, kom bara ihåg att inte låta en sexåring bestämma då du med din erfarenhet vet betydligt bättre.

  Kram kram

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Det kan vara så att han är i en växtperiod? Du skriver att han äter middag, men är hungrig lite senare. Jag tror att din kille växer så det knakar. Han behöver fylla på med energi. Vi äter middag vid 17.00-17.30 ungefär. Sedan äter vi alltid kvällsmellis vid 19.00 innan det är dax för tandborstning och allt bestyr. Vi äter då tex. mackor med te eller mjölk. Mjölk och flingor, havregryn med mjölk (japp, våre barn älskar råa havregryn med pyttelite socker och mjölk). Även fast båda barnen har ätit rejält till middag så kan dom äta bra även vid kvällsmellis. Jag tror, att på dagarna när barnen är i skolan/fritids så har dom så bråttom ut på rast och leka, så dom äter inte så jättemycket, så dom behöver fylla på med energi på kvällen.

  Det är lika bra att du vänjer dig, snart ryker en hel skogaholmslimpa varje dag :-)

  Ha de bra
  Lotta

  SvaraRadera
 4. Hej
  Mine børn er nøjagtig på samme måde. Man skulle tro, at det var dem, du beskrev. Vi har valgt, at de må tage sig noget ekstra at spise, når de bliver sultne, da jeg tror, at det er vigtigt ikke at presse dem til at spise mere, end de selv føler, de har plads til. Jeg tror ikke, at det er sundt at ændre deres naturlige mæthedsfornemmelse og gøre det til et problem, at de ikke spiser helt så meget, som vi forventer, at de skal spise.
  Det er selvfølgelig irriterende, når de kommer og vil have mere mad lige efter aftensmaden, men hvis man indstiller sig på det, så bliver det helt ok. Og så længe børnene er sunde og raske og vokser, må det jo bare være sådan.

  Hilsner fra
  Lotte

  SvaraRadera
 5. Snygg och ren dagens och jag är verkligen inte den rätta att kommentera matvanor hihi
  Kram

  SvaraRadera
 6. Nja, kissarna får mat när jag ger dem och om de piper efter våtfoder är jag medgörlig och mesig ibland ;-) Fast lite erfarenhet av mig själv har jag ju. Jag har nog alltid varit sån att jag har blivit ganska fort mätt och ganska snabbt hungrig. Sån är jag än i dag. Som barn var jag ofta uppe efter att jag egentligen lagt mig och ville ha nåt i magen. Kunde - och kan - inte sova med hungerskänslor. Som många varit inne på, har det förstås med vana att göra också, men osäker på om ni ska försöka göra så mycket åt det. Spara resterna som Hilde föreslår och ge dem det. Ev, om de tycker om det, ge dem ett glas mjölk eller två. Det mättar och är ofta min räddning!

  Kram

  SvaraRadera
 7. Åh så snygg dagens!! Vill oxå ha ett par please jeans vill Harriet mjuka slappa jeans !! Sålde mina då de blev för stora men nu vill jag svåra att få tag på :(.. Har satsat på ett par cirkel of trust jeans med hängslen hoppas de sitter bra :)!! Min lilla 7 åring är konstant hungri få/ bör dock inte äta hela tiden då han har diabetes .. Ser hur mycket han växt under mina 2v på sjukhuset !! Tillväxt tycker han va klok som sa att han va mått sen kom detaljgranska 6 åringar de kan de !!
  Härligt att dagens ör tillbaka du inspirerar mig så mycket med dina outfits bra smak komponerar så bra !! Tackar jag för fin Vivvi ❤

  Stor kram hoppas du får en fin dag är du värd !!
  / Tina

  SvaraRadera
 8. Se upp med drickat till maten. Man kan bli tvärmätt av dricka, särskilt om man får mjölk till maten. ETT glas vatten eller inget alls funkar det också...

  SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar