VivanDivan

VivanDivan

måndag 26 augusti 2013

Det här med försäkringar och att skydda det bästa man har

Halloj i stugorna! Kommer ni ihåg att jag tappade en diamant i min vigselring för ett år sedan? I a f så fick jag nu höra att antagligen kunde man få ut det på försäkringen man har hemma så jag kollade lite och har fått hem papper att fylla i. Och jag blir helt knäpp på det här med försäkringar hit och dit och regler, vad man ska fylla i, vad gäller de för o s v. Hade ju t ex inte en aning om att detta var något man kunde få ut på försäkringen. Och det gäller flera saker under åren där jag säkert skulle kunnat skicka in till försäkringsbolaget och fått ut ersättning för skador mm. T ex fick Felix en otäck skada i tinningen när han var liten och hans ärr är ganska fult än idag flera år senare. Det vi inte visste då var att för att han skulle fått något från sin barnförsäkring han har så hade vi varit tvungna att åka in och få ett läkarintyg. Räcker inte med bara foton och det faktum att han har ett riktigt fult ärr. Det grämer mig än idag att vi aldrig åkte in utan lät en person vi känner som är läkare dra ihop såret och tejpa. Förhoppningsvis kommer det när han blir äldre att växa bort och blekna men ändå. Tänk om han kunde fått några tusenlappar till sitt konto inför framtiden. Hade ju inte varit så dumt. Och man betalar ju massa pengar varenda månad på alla möjliga försäkringar man har. Hemförsäkring, djurförsäkring, barnförsäkring, livförsäkring, bilförsäkring….ja vad är det mer?

Skulle verkligen behöva ta tag i och se över våra försäkringar vad som gäller mm och satt innan jag åkte till USA och surfade runt lite för att få tips och råd. Hittade bl a en sida där man kan jämföra olika försäkringar och det är ju toppen. Inte så lätt att veta alltid då det skiljer ganska mycket ofta. Kikade i a f in på Insplanet.com och där kunde man jämföra olika bolags försäkringar. Toppen tyckte jag…

För det är ju så himla viktigt det här. Att skydda det bästa man har om olyckan är framme.

DSC_0246

Puss & Kram

/Vivvi

2 kommentarer:

 1. Försäkringar är en djungel tur vi hade bra brandförsäkringar de fick ur en rejäl summa för ditt funjåktionshibånder diabetes typ ett och jag har öven bra försäkringar genom mitt jobb i denna stund med min hjärntumör som opererades bort m m å lång sjukskrivning får man in pengar varfågel månad !! Du gör rätt i solen kollar över djungel och vad dom gäller m m !! Betalar man har man rätt att kassera ut pengar din rätt !! Sen ska det såklart anmälas dessa papper Sverige älskar papper haha!! Må gott och ta hand om dig finna Vivvi !! Hoppas du mår gott over there :)!! ??!!
  Kraam Tina

  SvaraRadera
 2. Misstänker att det är en del av affärsidén att man inte ska fatta när man kan få ut på försäkringen.
  Har ju själv jobbat med djurförsäkringar och ibland ställs det helt orimliga krav på saker för att få ut ersättning. Som att veterinären sparar en tumör för veterinärens bedömning räcker ju inte.
  Jag förstår att veterinärerna känner sig ifrågasatta och är rätt sura på min gamla arbetsplats.

  Att få barnförsäkring för Gyril var inte självklart då hon har downs syndrom. Det är bara Folksam som velat ta emot henne.

  SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar