VivanDivan

VivanDivan

fredag 16 augusti 2013

När de små inser det grymma i livet

God morgon mina vänner! Inatt fick vi sällskap i stora sängen av två små skatter. Först kom Emilia in och var ledsen för hon hade så ont i halsen. Ingen feber men hon var riktigt roslig. En stund efter det kom sen Felix in och hade ont i ljumsken igen. Små små älskade ungar, vad det gör ont I mig när de har ont :-( Enligt läkaren kunde de ju inte göra något åt Felix ljumske (misstänkt bråck) men nu tänker jag baske mig ringa igen och tjata. Såhär kan han ju inte ha det lille plutten. Emilia var i a f piggare imorse så jag ska strax lämna dem på fritids men de får ju självklart ringa om hon blir dålig eller om Felix får mer ont.

Våra små rovdjur till kissekatter har blivit riktiga råttjägare båda två i sommar och vi hittar döda små möss överallt ute I trädgården. Usch och fy men samtidigt skönt att slippa få in dem. Men de äter dem inte utan dödar dem bara vilket ju kan tyckas grymt. Häromdagen fick dessutom barnen beskåda spektaklet då Chewie kom springande upp på verandan med en liten mus I munnen. Han släppte ner den och den levde och försökte komma undan och pep så hjärtskärande. Dock var den redan så skadad så den skulle definitivt inte klara sig men barnen blev sååå ledsna. Speciellt Emilia blev helt tröstlös när hon insåg att Chewie faktiskt skulle döda den lilla söta musen. Väldigt svårt blir det ju dessutom att förklara att det är så det är I naturen. Katter ÄR rovdjur som tar små möss. Så är det grymma livet och vi kan inte göra så mycket åt det. Det blir så himla svårt att förstå för en liten ledsen tjej som bara tänker på den söta lilla musen som hon precis råkat se bli slaktad. Vad gör man?

Dagens idag blev top Hunky Dory, kjol Fira och skor Ldir. Halsbandet vet jag faktiskt inte vad det är för märke. Köpte det nere I Vimmerby…

DSC_1010DSC_1009DSC_1008DSC_1006DSC_1005DSC_1004DSC_1003DSC_1002DSC_1001

 

Woop woop nu kör vi väl lite full fart fredag då- Fredagsmyset väntar hemma. Blir fisk ikväll med ett glas vitt vin kanske och nån bra film är jag sugen på att leta upp.

Puss & Kram

/Vivvi

2 kommentarer:

 1. Fin dagens!

  Ja, det där med djur och dödandet kan vara svårt. Våra barn har sett vår Sixten ta möss och lägga dem utanför på vår berghäll aka offersten. Än så länge inga frågor om det men det kommer väl...

  Ha en fin fredag!

  kram

  SvaraRadera
 2. Jag kan inte minnas att våra barn reagerat på just det, men jag har kanske glömt det. Här drog katterna in bytet iom kattluckan så alla tyckte nog bara det var äckligt. Livet är grymt, men det känns lite extra i hjärtat när barnen upptäcker det, helt klart.
  Kram

  SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar