VivanDivan

VivanDivan

måndag 30 juli 2012

Gävle och Furuvik i bilder del 1 och en förälders värsta mardröm igår…

God morgon bloggisar! Jag har precis suttit och kikat igenom hundratals bilder som jag tagit i helgen. Kameran gick verkligen varm kan jag säga. Efter halva söndagen tog dock batteriet slut så då fick det bli iPhone-bilder för resten…:)

Helgen var verkligen underbar och verkligen något vi behövde efter en semester med regn, rustande och inte så mycket vila och familjemys tillsammans. T jobbar dessutom nästan hela sommaren då de har så mycket på firman just nu vilket är urtrist så det var skönt att få vara med honom i helgen också. Eländigt med egen-företagare. Aldrig nån semester känns det som och när han är ledig är han ute på gården och donar. Ska nog muntra upp honom med någon spa-weekend eller nåt i höst tror jag…

Dock hände det en incident igår som gör att jag nästan gråter nu bara av att tänka på det. Emilia blev arg och sprang iväg. T skulle gå efter henne men ni anar inte vad en unge kan försvinna fort på ett nöjesfält fullt med folk. Hon var helt försvunnen och vi sprang och letade överallt fyra vuxna plus att jag till slut gick till parkvakterna för att få hjälp och det blev ett himla rabalder. Den skräcken jag kände då är nog bland det värsta jag känt i hela mitt liv. Vi hade skrivit mitt telefonnummer på armen på henne och det kan väl inte hända så mycket på en nöjespark men ändå. Man hinner ju tänka miljoner tankar om pedofiler på jakt och havet bredvid och andra faror. När jag sedan ser henne i famnen på T som har hittat henne brister allt och både hon och jag gråter och när jag har henne i min famn igen känns det som att jag aldrig vill släppa henne igen. För ett par ögonblick får vi känna på en förälders värsta mardröm…att förlora sitt barn….

Som tur var var det också slutet på dagen och vi var nästan redo att ge oss av hemåt för jag fick en sån där oerhört sprängande huvudvärk, sån urladdning blev det.

Men nu lite bilder då och vi kör det uppdelat tror jag för vi gjorde ju så oerhört mycket. I fredags var det ju lite shopping på stan i Gävle och jag gillade verkligen den stan. Sååå mysigt med uteservering på torget och lagom med folk.

Lunchen intog vi på O’Learys. 

DSC_0363

Småttingarna var superhungiga och åt fish’n’chips

DSC_0361

Supergod Caesarsallad och ett glas rosé till mamman

DSC_0365

…och hamburgare till pappan

DSC_0364

Sen blev det ju som jag skrivit förut lite shopping. Fina Lulu Blouse från ChillNorway fick komma med mig hem…

IMG_1637

Plus en fin kudde som jag ska ha som soffkudde i vita sofforna.

IMG_1685[1]

Glass måste man ju ha en varm dag på stan

DSC_0377

Papporna satt på en uteservering och tog några öl plus hade hand om barnen medans mammorna sprang på stan och shoppade. Finfin uppdelning tyckte vi alla hi hi…men en paus ibland med ett glas vin och njuta det vackra vädret måste man ju ha

DSC_0382

Sen checkade vi in på hotellet och barnen badade skumbad

DSC_0386

Middag på kvällen blev sådär, vi hittade en restaurang som väl inte hade världens godaste mat men det gjorde inte så mycket för alla var vrålhungriga och sällskapet var toppen. Kvällen avslutades med en stund i hotellbaren medans barnen lekte i lekrummet på hotellet. Jag lyxade till det med ett glas iskall Chardonnay modell finare…

DSC_0392

Emilia ritade en så fin teckning till mami också :)

DSC_0389

Jättestort fint hotellrum hade vi på fjärde våningen och supernice utsikt

IMG_1652IMG_1654

Jaha, det var bilder från i fredags. Jag får helt enkelt återkomma med fler bomber på lördagen och söndagen. Nu ska jag gå ut och fylla på plaskpoolen åt barnen här.

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

8 kommentarer:

  1. Vilken härlig tur ni haft, förutom incidenten med Emilia då.

    Härligt när man kan få till det för hela familjen;)

    Massor med kramar

    SvaraRadera
  2. Så förfärligt när ungarna försvinner så där, kan tänka mig känslan. Skönt att det gick bra! Så mysigt ni har haft det, riktig semester :-)

    Stora kramen!

    SvaraRadera
  3. Ja, fy. Det är jobbigt sånt där. Tur att det slutade bra. Min mellanson förvann på stan i Uppsala en gång. Så jag känner igen känslan.

    Kram Lena

    SvaraRadera
  4. Å fy vilken hemsk känsla. Jag upplevde samma sak då äldsta sonen slutade andas efter en feberkramp. Tur det gick bra i alla fall!
    kram

    SvaraRadera
  5. Fy vad otäkt men så skönt att allt ordnade sig! Ni hade iaf en riktigt trevlig dag ser jag och blusen är jättefin! Kraaaam Nilla

    SvaraRadera
  6. Vad otäckt att hon försvann! En förälders värsta mardröm helt klart. Vad kul att ni hade det så härligt och skönt tillsammans. Kram!

    SvaraRadera
  7. Fy sjutton! Tur att ni hittade henne så fort. En förälders värsta skräck!
    Ser ut som om ni har haft det fint i Gävle! Blir lite sugen på att åka dit:) Kram!

    SvaraRadera
  8. Usch! Kan riktigt komma ihåg känslan när vi blev av med äldsta tjejen när hon var fyra år. Puts väck i 45 minuter på "barnens dag", vi hittade henne skrattandes på en Pippi Långstrump föreställning.
    Mysigt med weekendresa!
    Kramar!

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar