VivanDivan

VivanDivan

måndag 20 februari 2012

Vivvi’s kryddiga pannbiffar med senaspsstuvad potatis

God morgon bloggisar! Här är det VAB med sjuk liten snutta idag. Vi har inte hunnit ta tempen än men jag tycker hon verkar svalare så det kanske går åt rätt håll. Är hon feberfri nu på morgonen får hon gå till förskolan imorgon om hon är pigg. Men med vår otur blir väl Felix sjuk senare i veckan…

Igår lagade jag sååå goda pannbiffar enligt lite egen utformning. Kör oftast inte efter recept så det är lite svårt att återge men här är ett försök…

En sats köttfärs enligt vanligt recept med ägg, grädde och ströbröd. Byt dock ut löken mot purjolök.

P1210147

Blanda i örtkryddor. Jag valde igår färsk persilja, mynta och koriander. (godast blir det med färska men i brist på det blev det torkade)

P1210148

Smula i fetaost. Jag tycker det gärna kan vara rätt stora bitar

P1210156

Klegga ihop alltihop tillsammans med salt och peppar i en bunke. Och nu ska jag erkänna att detta är bland det äckligaste jag vet. Alltså att sätta händerna i rå köttfärs. Bläää….T brukar alltid provsmaka den råa färsen men det skulle jag aaaaldrig ens komma på tanken att göra.

P1210151

Forma biffar i valfri storlek. Igår gjorde jag mer åt hamburgarehållet

P1210159

Sen var det den råstekta potatisen. Jag brukar lägga i bitarna i en kastrull med vatten och precis när det ska till att koka upp slår jag bort vattnet och sen steker jag potatisen färdig.

P1210144

När potatisen har fått lite färg och stekt nästan färdigt så ska de hemliga ingredienserna i. En stooooor klick grovkornig senap och grädde

P1210157

Snåla inte med grädde och senap. Då biffarna blir rätt torra är det gott om det blir lite såsigt i potatisen…Salta och peppra…

P1210160

Servera med persiljekvist och gröna bönor….mums…

P1210162

Vill man göra det LCHF kan man istället för potatisen stuva blomkål på samma sätt och ha till och skippa ströbrödet i färsbiffarna.

Smaklig måltid

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

5 kommentarer:

  1. usch på alla dess sjukor som går. jag känner mig ur gängor så jag vilar idag, kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. men pigg är jag inte!
    Min sambo tycker jag är så äcklig som smakar på färsen, men jag är nog smått galen för jag tycker det är gott haha!
    Biffarna ser ur goda ut, ska lagas någon dag :)

    SvaraRadera
  2. Jag är en sån som GÄRNA provsmakar färsen ÄLSKAR det råbiff ligger mig mycket varmt om hjärtat samt blodigt kött yammie det bor nog en liten vampyr i mig !! TACK för receptet ska prova med blomkål till nåt som oxå är gott är blomkålsris iställer för vanligt :) Krya på tjejen så mycket och hoppas ni andra slipper och dax för förskolan imorgon!! Kram / Tina

    SvaraRadera
  3. Shit vad god potatisen såg ut. Den måste absolut upp på matlistan denna vecka. Stort tack för tipset! Jag älskar att få bra tips om mat, mer sånt :-)

    KRAM

    SvaraRadera
  4. Vilket bra recept med variation på de annars så traditionella pannbiffarna. Själv måste jag också erkänna att jag faktiskt gillar rå köttfärs. Kanske inte så nyttigt att smaka på, men så mumsigt. Kram!

    SvaraRadera
  5. Följer din blogg som är så bra och en riktig energikick! Provade detta recept nu ikväll - supersmarrigt och av äldste sonen (8 år) fick jag 5 av 5 möjliga...inte ofta det händer!

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar