VivanDivan

VivanDivan

torsdag 27 oktober 2011

Om att tacka nej till inbjudan…

God morgon i höstrusket. Nu är det verkligen höst ute. Brrr så ruggigt det är. Inte så kallt här där vi bor temperaturmässigt men sådär regnigt och ruggigt så man bara vill krypa upp i soffan med tända ljus och brasa och en stor härlig filt…

Och då kommer jag osökt in på rubriken på inlägget. Jag och T är bjudna på 40-årsfest imorgon. Jätteroliga människor och det kommer säkert bli en jättekul fest…..MEN….jag har verkligen ingen lust. Jag vill krypa upp i soffan imorgon kväll tillsammans med de små och mysa med en film och lite gottis till. T vill jättegärna gå för det är en av hans vänner och arbetskamrat som fyller och skulle säkert inte bli sur om jag stannade hemma. Barnvakt är fixad men barnen vill också vara hemma säger de så det är lite dilemma just nu. Är det ofint att tacka nej om man inte har en god anledning? Har ju inget med personen som fyller i fråga eller andra gäster utan helt enkelt att jag bara känner mig så utarbetad och trött att jag vill helt enkelt inte. Vill vakna pigg på lördag morgon dessutom och ha orken att göra något kul med familjen då…

Jag ska fundera idag också och så får jag ringa födelsedagsbarnet ikväll helt enkelt och säga som det är….

Dagens idag är klänning och sjal Ester Elenora och stövlar La Redoute.

P1180663P1180661P1180662P1180664P1180665P1180667P1180669P1180670P1180672

Usch, jag har fortfarande inte bestämt vilken vinterjacka jag vill ha. Nu väljer jag mellan två stycken i a f och hoppas det inte dyker upp ytterligare snyggingar som jag blir sugen på….

Peak eller Molly?

G35747006P_050black_front_highres68812011841171425844109_LARGE

(bilder från Odd Molly och MQ)

Nu ska vi ut i regnrusket och fara till förskola och jobb. Ha det bra idag sötisar

♥ Puss & Kram♥

/Vivvi

14 kommentarer:

 1. Nej, inte ett dugg ofint utan snarare tecken på gott omdöme. Men var ärlig och säg det till värdparet, personligen skulle jag ha storre förståelse för "jag orkar banne mig inte" än ett vagt "jag känner mig inte riktigt bra" Men det är jag det:-)

  SvaraRadera
 2. Nej, jag tycker du kan tacka nej faktiskt. Låt maken gå själv så han blir nöjd. Du har ju varit risig och det är väl en orsak så god som nåt!

  Sen: är det stövlarna du tipsade mig om förut? Du vet när jag bloggade om LEvisvarianten? Du får mer än gärna skicka länk på dina snyggosar om du har tid och lust, för de är verkligen PERFEKTA! De har jag inte en susning om vilka de är på hemsidan serru.

  Sist: JAg tycker Peaken ser "renare" ut på nåt sätt, men en Molly är alltid en Molly.
  Iofs kräver ju våra vintrar här i mittenriket lite varmare varianter av ytterplagg och OMs fr förra året kallar jag mer en höstjacka faktiskt!

  KRAM!

  SvaraRadera
 3. Hej känns det inte lite konstigt att skriva om det här ,om han läser detta,eller någon annan i hans närhet. Bara min åsikt.Mvh Lena

  SvaraRadera
 4. Du måste sätta dig själv i främsta rummet ibland. Din man kan ju gå eftersom han har en närmare relation som det verkar. Jag röstar på OM-jackan. Jag har både Peak och OM, men använder OM mycket mer till vardags. Om det däremot smäller till och blir tok-kallt och jag ska gå en långpromenad blir det Peak:en. Solklart? Knappast! Kram!

  SvaraRadera
 5. Modigt om du tackar nej, jag hade gått. Tyvärr sätter jag ofta andra före mig själv,håller på att lära mig att säga nej till sådant jag inte vill men det är svårt.

  Jag tycker absolut Peaken, Odd Mollyn är inte snygg. Bara min lilla åsikt:)
  Klänningen är super, super.
  Ha en härlig helg hur det än blir.
  Kram Berit

  SvaraRadera
 6. Stanna hemma och mys men säg precsi som det är när du ringer - hade jag gjort utan att tveka. Inget konstigt alls i mina ögon :)
  Kram

  SvaraRadera
 7. STANNA HEMMA!! OCH PEAKEN ÄR SNYGGAST!
  KRAM SUSS

  SvaraRadera
 8. Stanna hemma och du verkligen känner dig trött och utarbetad. Du är LJUVLIGT fin i din klänning, den är verkligen så mycket snyggare i verkligheten än när man bara ser den på bild.
  KRAM!!

  SvaraRadera
 9. Stanna hemma utan minsta dåligt samvete! Säg som det är bara, säker på att alla förstår det.

  Och snygg som vanligt - vilken garderob du måste ha! :-)

  Kram

  SvaraRadera
 10. Jag tycker absolut att du kan tacka nej till festen om du är ärlig med anledningen. Dock är det ju inte jag som har festen. Om någon tackat nej så tätt inpå min fest hade jag blivit ledsen. Det är ju mycket planering inför kalasande. Alltså är jag kluven. När det gäller jacka tycker jag att OM är lite glammigare och snyggare! Sen kanske den andra är varmare... Kram

  SvaraRadera
 11. Jag tycker du ska gå, det är bra för själen med lite vuxenroligt också, du kanske kan gå ifrån tidigare än din man och vara nykter, då behöver inte dagen efter bli så tung. Ni kan ju flytta myskvällen en dag. Jag tycker det är tråkigt att gå på fest utan maken. Personligen tackar jag aldrig nej, OM jag inte är jättesjuk. När jag ställt till med fest, blir jag väldigt ledsen när folk ringer och tackar nej i sista minuten, eller inte ens ids osa.

  Helena

  SvaraRadera
 12. Jag tycker absolut att du kan stanna hemma. Den lilla tid som vi är lediga från jobb och en massa andra måsten är så kort, den tid som blir över ska man få göra det man känner för.

  Supersöt klänning du har på dig idag!
  Kram

  SvaraRadera
 13. Apropå jacka så provade jag Chill Norways Paddy coat idag på Creative Lounge i sand/beige ...den var jätteskön.
  Hoppas du får en bra kväll imorgon vad du än bestämmer dig för.....ja hade nog valt att stanna hemma....
  Titti

  SvaraRadera
 14. Hej, det var verkligen blandade åsikter. Enligt vett och etikett gurun Magdalena Ribbing så tackar man inte nej till en inbjudan om man inte har en verkligt bra anledning (definitivt inte bröllop vilket detta dock inte är). Om du inte känner dig kry ska du vara ärlig och säga det. Jag håller med Anonym att det är så tråkigt när gäster inte hör av sig eller kommer med konstiga bortförklaringar i sista minuten för att något roligare dök upp. Ärlighet varar längst. Ladda batterierna hemma istället, risken är att du annars aldrig blir bra och GLÖM INTE SOVA! Det låter inte sunt att gå upp så tidigt :-)
  /C

  SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar