VivanDivan

VivanDivan

fredag 21 september 2012

Underskatta inte mutor och lite bilder från gården

God morgon bloggisar! Vi är hemma här idag också då jag tycker Felix verkar lite besvärad av sitt operationssår och behöver smärtstillande fortfarande. Han är ju egentligen pigg men jag har så mycket flextid att ta ut och det är helt ok med jobbet så då tycker jag han kan få kurera sig i lugn och ro hemma utan att behöva stimma på dagis där det ju är ett helt annat tempo…

Men fy vilka besvär vi har att få i honom medicin. Han ska ha både Ipren och Alvedon och det är mycket droppar som ska i och han tycker det är sååå äckligt. Meeen, den här mamman är lite fiffig. Har ett litet lager med klubbor och glasspinnar och för varje gång han tar sin medicin får han en klubba eller en glass. (Ja, jag vet, socker, socker, socker men ett par dagar nu när han är lite krasslig tror jag inte kommer påverka varken hans tandhygien eller hälsa). Så mutor är inte att underskatta när det gäller barnuppfostran he he…

Jag satt och bläddrade i kameran och insåg att jag inte visat er några bilder direkt från hur det ser ut ute på vår gård just nu så här kommer en kavalkad :-)

IMG_1907

Bagarstugan. Här finns en fungerande vedspis och ugn och T tänkte bygga om detta till jaktstuga/gäststuga. Kan nog bli lite mysigt på sikt…

IMG_1908

Ladugården. Inga djur här nu förstås men det har funnits både kor, grisar, hästar, får och höns tror jag. Det står nästan orört så skyltarna över kossornas bås med deras namn finns fortfarande kvar liksom värmelampan till de små kultingarna. Lite kul att utforska Smile

IMG_1909

Högskullen som numer mest bara innehåller massa skrot och virke….

IMG_1910

Nån sorts garage (vet inte vad det kallas)

IMG_1911

Magasinet – här finns det en jättemysig loge som vore lite mysig att göra iordning till typ festlokal eller nåt. Härinne har vi hittat massa gamla roliga skatter som gamla skåp, seldon, mjölkkannor mm…jättespännande att utforska…

IMG_1912

Det äldsta bostadshuset som stått tomt sen 50-talet tror jag. Riktigt gammalt och allt verkar vara orginal. Gamla tapeter, vedspis, kakelugn mm. Tyvärr är det väldigt förfallet så att rusta det skulle kosta multum. Vi har det nu som förråd typ där vi ställt ut alla gamla möbler och sånt som fanns kvar i det andra huset…Bilen är Ts mammas gamla bil som har stått där ett tag. Skulle säkert fungera utmärkt med ett nytt batteri. Jag har lagt in önskemål att frakta bort den a s a p men ungarna tycker den är jättekul att sitta och låtsasköra i :)

IMG_1913

Det finns en hel uppsjö med fruktträd. Både päron, äpplen och plommon och vi har försökt utforska vilka sorter det är. Ett träd har galet goda äpplen men tyvärr har vi inte hunnit ta rätt på mer än det vi äter upp så fjärilar och getingar har ett riktigt kalas just nu på nedfallen frukt…Men nästa år ska jag göra mos och pajer och allt möjligt :)

IMG_1915

Det här gigantiska trädet står utanför vårt sovrumsfönster och det är sådär mysigt lummigt med hängande grenar. Ett sånt där träd man kan ha en hängmatta under på sommaren i skuggan och ligga och läsa en god bok och dricka saft.

IMG_1916

Jo, så ser det ut. Och så har vi ju bostadshuset där vi flyttar in om en vecka och oj oj oj vad mycket det är att göra på det huset men vi koncentrerar oss på invändigt först nu så får man stå ut med den gräsliga fasaden. Får försöka se potentialen. Vi ska ju förhoppningsvis bo där ett tag :)

DSC_0277

Jodå, det ska nog bli fint. Vit fasad, en amerikansk veranda längs hela framsidan med ny balkong, nya fönster, ny ytterdörr, nya takpannor…..ja nog finns det projekt alltid :)

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

9 kommentarer:

  1. Vad skönt att allt gick bra med lillprinsen :-)
    Det gör ju inget att man mutar med glass o godis, bara de små liven inte har ont så :-)
    Kramisar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis min åsikt :) Inte kul att se dem ha ont....

      Kram
      /Vivvi

      Radera
  2. Men vilket paradis att växa upp i!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Mutor är väl inte OK, barn lär sig väldigt snabbt att utnyttja det. Kanske du kan ge lite juice, nyponsoppa el dyl efter. Klubbor är bland det värsta som finns mot tänderna eftersom man går och suger så länge. Bättre i så fall med något som man äter upp snabbt.
    Häls Tandsköterska

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänk att jag förstod att det skulle komma en sån här kommentar. Jag skrev det ju lite med glimten i ögat och jag tror helt klart min son är så begåvad att han förstår att detta gäller bara nu. Och med tanke på hur sällan vi äter godis så struntar jag faktiskt i att han får äta ett par klubbor nu under ett par dagar. :) Men tack för dina råd :-)

      Kram
      /Vivvi

      Radera
    2. Hah ha ha... jag måste småle åt detta!! Så typiskt alltså... den glimten var väl inte så svår att uppfatta:) Mvh Åsa (som följer din blogg och tycker den är supertrevlig!!)

      Radera
  4. Vilket ställe ni flyttar till! Härlig idyll ju, och toppen för barnen. Wow tänk vad Ställen de kan ha kul på och ha kompis-översovningar när den tiden kommer! Kram!

    SvaraRadera
  5. Vilken gård ni har skaffat er! Så mycket plats ni kommer att få! Det stora gamla röda huset ser så mysigt ut, lite bullerbyaktigt. Vad roligt att renovera, ingen ide att ha bråttom, utan låt det ta din tid.
    Kramar

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar