God morgon raringar! Det var inte så svårt att gissa vem som var vem i förra inlägget va? Emilia överst och Felix på bild nr 2. :-) Men faktum är att de var väldigt lika varandra som bebisar. Vissa foton har jag svårt att avgöra vem som är vem t o m men just bilderna jag visade igår tycker jag verkligen visar deras karaktäristiska drag så det var kanske inte så svårt att gissa :)
Lovade ju igår att jag skulle bjuda på receptet på gårdagens middag. Ett recept jag snappade upp från en på jobbet. Väldigt enkelt och det blev väääldigt gott. Alla barnen åt med god aptit (utom Felix för han är inte riktigt pigg. Hade 39 graders feber igår kväll och då är det klart man inte är så hungrig) och T sa att det var den godaste kycklingen han någonsin ätit. Det var väl gott betyg?
So here we go…
6 kycklingfiléer
200 g rökt skinka (strimlade skivor)
2 dl grädde
2 dl crème fraiche
1 dl hackad persilja
1 dl riven västerbottenost
3 msk senap
Lägg kycklingen i en form, blanda resten och häll över, dynga in i ugnen på 200 grader i en dryg halvtimme. Ris passar bra till.
Jag hade så mycket kyckling så jag gjorde dubbel sats faktiskt och fick två formar (en tar vi idag).
Emilia var hjälpreda och hon kunde göra precis hela rätten alldeles själv så en himla bra rätt att laga tillsammans med sina små.
Lite extra persilja på toppen…sååå gott
Vi serverade med ris som vi format i en skål som på restaurang och gröna bönor som är allas favoritgrönsak i det här hemmet.
Det var verkligen grymt gott… :-)
Puss & Kram
/Vivvi
Kikar in här genom Vitae Stilo. Så himla gott det receptet såg ut, det tar vi till receptboken som en perfekt veckomat som går snabbt. Dessutom kan någon av döttrarna tillaga på deras matlagningsdag.
SvaraRaderaÖnskar Dig en härlig söndag, kram Kate
Där har vi måndagens middag! Tack
SvaraRaderaKram A
Låter supergott! Kycklingfilen skall inte stekas innan?
SvaraRaderaKram A.
Nej den behöver inte stekas. Den steks i ugnen och blir jättesaftig och god. :)
RaderaKram
/Vivvi